Вицепрезидентът: Нуждаем се от държавници, които като Петко и Пенчо Славейкови да сочат пътя напред

  • 26 май 2023 13:43

  • 305
  • 3
Вицепрезидентът: Нуждаем се от държавници, които като Петко и Пенчо Славейкови да сочат пътя напред
© Bulphoto/ архив
Слушай новината Слушай новината

„Колко са днес енциклопедичните личности като Петко и Пенчо Славейкови, които да ни превеждат през вековете, да съхраняват българското, да сочат светлината?! Нуждаем се от държавници, които като фамилията Славейкови да показват пътя напред.“ С тези думи вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , откри в Трявна Националните Славейкови празници, които се провеждат под патронажа на държавния глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

„Трявна е столицата на две огромни културни епохи. На бащата Славейков, за когото водещи бяха традицията и националното, и на сина Славейков – един от най-модерните за времето си хора, който чрез кръга „Мисъл“ проправи пътя на новата модерна литература и философия в българската духовност и изкуство“, посочи в приветствието си Йотова. Тя благодари на жителите на Трявна, че пазят и предават на поколенията българската идентичност, съхраняват неповторимата атмосфера на автентична култура и изкуство.

По-рано вицепрезидентът посети Националната гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа“, където се запозна с дейността на училището и трудностите, пред които е изправено.

Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , проведе среща с кмета на община Трявна Силвия Кръстева, общинското и областното ръководство. Акцент в разговора бяха проблемите пред общините, породени от липсата на редовен бюджет.

Йотова към учителите в Кипър: Вашата дейност е най-добрата визитна картичка на България

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
305 3

Коментари 3

Добави коментар
ОБАЧЕ АС СЪМ ТУК

2023.05.26 | 15:10

3
ДУША ДА ВИ Е ЯКА!
ИЗТЕГЛЕНИ СА

2023.05.26 | 15:04

2
В ОГЛЕДАЛНИЯ СВЯТ. ОПРАВЯЙТЕ СЕ САМИ.

2023.05.26 | 14:39

1
А вместо тях имаме теб и чорапа. Каква ирония. Не трябваше ли вие двамцата да показвате тоя път, и то без опорките на руското посолство?

Добави коментар

Водещи новини