Бившият депутат от ГЕРБ Нели Петрова: В България трябва изцяло нов Закон за движение по пътищата

  • 25 май 2023 08:29

  • 432
  • 0
Бившият депутат от ГЕРБ Нели Петрова: В България трябва изцяло нов Закон за движение по пътищата
© Булфото (архив)

Почернените родители никога няма да са доволни от наказанието на виновния, каза пред БНР Нели Петрова - бивш депутат от ГЕРБ, майка на Лора, която загина на пешеходна пътека преди 12 години. 

"Хората не искат да имат усещане, че може и на тях да се случи. Предпочитат да отидат на разходка или да правят нещо друго, въпреки че за половин час не е проблем да дойдат и да ни подкрепят", каза тя във връзка с протестите след многобройните катастрофи с жертви и пострадали. 

В предаването "Преди всички" тя напомни, че преди 12 години са се направили козметични промени в закона. 

Национален протест срещу войната по пътищата в 10 града в страната

"С годините почти всеки ден си мисля за това, което се е случило, и за това, което съм успяла да променя в НС, колкото и да е малко. Едни почернени родители няма да са доволни, каквото и да е наказанието". 

Според нея на първо място е семейството. Петрова подчерта, че децата виждат какво правят родителите им и след това правят същото - и на улицата, и в училище, и навсякъде. 

"Ние като общество отдавна сме изтървали тази нишка", смята тя и добави мнението си, че част от децата не се възпитават както трябва. 

Като друг проблем Нели Петрова посочи шофьорските курсове. Според нея те не са това, което трябва да бъдат. По думите ѝ оттам трябва да се започне.

Обществото трябва да се промени, категорична бе Нели Петрова. Според нея каквито и маркировки да направят общините, проблемът остава. Тя смята, че този, който е нанесал щети на пътната мрежа, той трябва да си плати щетите, а не общината. 

"В България трябва изцяло нов Закон за движение по пътищата и изцяло нова съдебна система", изказа мнението си Нели Петрова. Тя обаче не е обнадеждена:

"Пак се работи на парче. Трябват работни групи, които да седнат и да огледат всичко. Преди всичко обаче е семейството и манталитетът". 

 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
432 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини