Янаки Стоилов: ПП-ДБ получават превес в съюза с ГЕРБ

  • 23 май 2023 22:49

  • 1875
  • 5
Янаки Стоилов: ПП-ДБ получават превес в съюза с ГЕРБ
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Продължаваме Промяната – Демократична България (ПП-ДБ) получават превес в политическия съюз, който направиха с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Това каза в ефира на БТВ конституционният съдия и бивш служебен министър на правосъдието Янаки СтоиловЯнаки СтоиловЯнаки Стоилов е роден на 8 септември 1958 г. в гр. Велико Търново. Завършил е право в Юридическия.

Според него обаче властта на ПП-ДБ е несигурна, тъй като не е гарантирана с мнозинство в парламента.

„Според мен, ако имаше възможност едновременно да се избират двама министър-председатели, вероятно това щеше да е предпочитаният вариант. Подобно нещо има още в древния Рим с двамата консули, които е трябвало да уеднаквяват своите решения.  Всъщност сега доскорошният еврокомисар Габриел ще бъде политкомисар на премиера Денков, а след девет месеца тези роли ще се разменят“. Така Стоилов коментира идеята за предложението за ротационен кабинет „Денков-Габриел“, в който първо премиер ще е Николай Денков от ПП, а после Мария Габриел от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

Академик Николай Денков: До момента спор с Мария Габриел не съм имал

Относно предложението за предсрочно отстраняване на главния прокурор Стоилов смята, че този път то има по-голям шанс да мине. Като правосъден министър той поиска отстраняването на Иван Гешев, но Висшия съдебен съвет (ВСС) отхвърли това искане заедно с това на правосъдния министър в правителството „Петков“ Надежда Йорданова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1875 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
!!!

2023.05.24 | 08:30

5
"Другарю"Стоилов,СТИГА!!! И,Вие ли ???? "Другарката"Неделчева/Габриел/,ОПГ "герб" ли е???? Не е ли по-добре да ОБЯСНИТЕ:КАКВО ПРАВИМ сега с ИСТИНАТА за: КТБ,ПЪТНАТА КАРТА,НОЩНОТО ШКАФЧЕ,Барселона,Мата Хари,гласът от ЗАПИСИТЕ,ХАЗАРТА,"ДЖУДЖЕТАТА", "Белене","Лукойл","Росенец",Капитан Андреево,ПАНАИРА,.............................,за МИЛИОНИТЕ,МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ОПГ "герб" и ЯТАЦИ !!! Хайде де,НЕ ОТВЛИЧАЙТЕ ВНИМАНИЕТО в ГРЕШНАТА ПОСОКА !!!
Земеделски и индустриален инвестиционен заем

2023.05.24 | 05:31

4
Земеделски и индустриален инвестиционен заем Ние сме банка, която предлага кредитни услуги за финансиране на различни ваши проекти в рамките на търговското земеделие и създаването на различни бизнеси. Нашите оферти са на разположение от 8000 евро до сума от 5 000 000 евро с възможност за връщане с годишен лихвен процент от 2,5%. Свържете се с нас по имейл за повече подробности. имейл: (pacific-loan.service@outlook.fr) Чрез whatsapp на номер: +33 745 550 314 качествено обслужване ви очаква. благодаря ви, чакам да ви прочета много скоро
17.05.76

2023.05.24 | 04:51

3
Че савле, че в Пернишкио психодиспансер ли че ме задържат за ""пъъдиффилиия""?

2023.05.24 | 00:51

2
Политиката е като кенеф !

2023.05.23 | 23:24

1
Скоро ще получат и завеса и край на цирка и представленията.

Добави коментар

Водещи новини