Делян Добрев: Прокуратурата в България е репресивен орган

  • 23 май 2023 18:35

  • 3183
  • 26
©
Слушай новината Слушай новината

"Прокуратурата в България е един репресивен орган. Тя трябва да се реформира, защото в противен случай всички политици ще бъдем подвластни на едни или други интереси вътре в прокуратурата, на един или друг главен прокурор". Това заяви на брифинг в централата на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:, след новината, че Софийска градска прокуратура предложи на главния прокурор да поиска имунитета му. 

В брифинга взеха също участие колегите му Даниел Митов, Деница Сачева и Томислав Дончев.

"Докато не приключи тази реформа, ние няма да подкрепим свалянето на имунитет на когото и да е било в Народното събрание, поради простата причина, че от 30 години вече прокуратурата е обвинявана, че държи определени дела на трупчета, казано на жаргон, за да ползва въпросните дела в момент, в който се взимат тежки политически решения, за да влияе върху решенията на политици", каза Даниел Митов.

СГП предложи на Гешев да поиска имунитета на Делян Добрев

Според него започналата правосъдна реформа е превъзбудила прокуратурата. И отново повтори, че ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в няма да подкрепят свалянето на чийто и да е било имунитет, докато се прави тежка съдебна реформа.

"Делото 9 години стои на трупчета и 9 години, всяко лято, като тръгна на почивка, ме викат на разпити. Това е бутафория с цел политическа репресия. Излязоха с 20 страници мотиви защо няма престъпление на 15 април 2022 г. и днес на това прекратеното с 20 страници мотиви становище, го възобновяват, защото не могат да измислят друго", коментира Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:.

"По принцип аз не бях съгласен с това за имунитетите, защото не виждам никакви притеснения за себе си да си дам имунитета. Но искам да разкажа личната си история, защото прокуратурата в България е един репресивен орган. И аз това го знам от личен опит през последните повече от десет години", разкри Добрев.

"Още през 2013 г. по време на кабинета "Орешарски" нас ни натискаха подред от опозицията. Управляващите ни натискаха подред от опозицията - мен и мои колеги. Тези, които не се поддадохме, ни образуваха по едно дело. Ето това въпросното дело, което днес възобновяват. Това дело, което кабинетът "Орешарски" през прокуратурата, за да притиска и тормози опозицията, за да се меша в политическия процес в България, това дело стоя на трупчета девет години. Девет години. Делото, което на мен ми образуваха и ме привлякоха за обвиняем и да ме притискат, стоя в някое чекмедже на трупчета в продължение на 9 години, вероятно за да не ви разкажа сега тази история, която ви разказвам в момента, т.е прокуратурата в България, казвам го с ясно съзнание, е един репресивен орган и нищо друго", разказа Добрев. 

Всичко показва, че пътят, по който вървим, е правилен и трябва да го извървим докрая, каза Томислав Дончев. "Днес е Делян, утре ще е някой друг. Не става въпрос за конкретния човек, а е опит мнозинството за съдебна реформа да се превърне в малцинство", предупреди Дончев. Той поиска правната комисия в парламента да се занимае с проблемите, които е изредил Добрев.

"Това е опит за пореден път да се влияе върху политиката в България", посочи депутатът Деница Сачева. Тя увери, че всички в ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в са готови да се явят на разпити, ако се налага, и да защитят колегите си.

"В момента за пореден път се прави опит да няма истинска правосъдна реформа и да се влияе върху решенията на народните представители", каза тя. Според нея някой се опитва да отклони България от европейския ѝ път.

„Това е смешно и несериозно. Това е репресия от страна на градската прокуратура. Сега предстои да видим дали главният прокурор ще го поиска от Народното събрание“, заяви Добрев.

„От всичко това става ясно, че съдебната реформа не се харесва на всички. Опитват се да сплашват народни представители. Безсрамно“, посочи Дончев.

„Очевидно имаме опит на прокуратурата да се бърка в политиката.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3183 26

Свързани новини

Коментари 26

Добави коментар

2023.05.23 | 21:13

23
Платените от Кремъл руски тролове в нашия нет , ни заливат с ЛЪЖИ и ИЗМАМА, така както техните предци 50 години ни мамиха, че живеем добре е щастливо. Лъгаха ни в учебниците, че са ни освободили от турско робство , а защо никой не ги попита и отговора е ясен за да имат излаз на Босфора и Дарданелите. Родината ни и е платила с много злато на русите . После пак ни лъгаха, че са ни освободили от Хитлеро- фашизма и построиха паметници по- високи от тези на Апостола на Свободата ,а СССР е бил в съюз със същия Хитлер при подялбата на Полша Уважаеми Граждани...Българи , НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТРОЛОВЕТЕ В НЕТА, КОИТО ВИ ТРОВЯТ ВСЕКИ ДЕН за това, че Русия не е агресор и окупатор . НИКОГА ПОВЕЧЕ РУСКО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ !!!

2023.05.24 | 06:44

26
Лъжец!!!

2023.05.23 | 22:39

25
Ти кажи къде са 4,5 млн,колко открадна.

2023.05.23 | 21:17

24
хахахахахах, и това от днес ли го разбрахте бе ОПГ ГРОБ?????

2023.05.23 | 20:50

22
to i delianco e prestapnik no tezi ot prokoraturata sa go nadmonali sas 250 km vav cas.

2023.05.23 | 20:47

21
Бойко създаде истинска властова мафия, това е ясно и на uguoTuTe у нас, но тепърва гербаджиите ще провиждат що за предател е.Щом и Вичо Касичката си набута, само и само да спаси собствената си кожа от списъка Магнитски, щом и Котараците предаде, какво остава за партийните му гаулайтери.Има сведение,че е натопил в американското посолство и … своя си депутат Николай Нанков.Да се готвят следващите поред.Но лицето Б.М.Борисов, няма и представа какво го чака оттук нататък.Засега ще го кажа само така: Боко Тиквата е топка пред дупка.

2023.05.23 | 20:47

20
Бойко направи безподобен компромис – угоди на кирчовци.Обяснението беше, че го прави в името на България/на държавата.Можеше да каже, че го прави в името на Народа.Но не го каза.Народа пак изпадна някъде.Правилно – той е опасен свидетел.Има и Памет – все някога може да ти припомни едно или друго.А България – как ще ти държи сметка тя?За Народа може всичко да се каже – даже, че е недостоен за усилията на Властниците си.Тогава и държавата на ротация-9м.на едната мафия и 9 на другата.

2023.05.23 | 20:47

19
Два престъпни клана се сродиха, бате. А само един Гешев се тюхка! Ех, Иване, Иване, наесен няма да има кого да спасяваш бе, Иване! Наесен всички ще сме живите-мъртви бе, бай Иване. Само Баце ще стои. По прашки. На мястото на Паметника на Съветската армия. За да ни показва пътя. И извора. На всепоглъщащата си престъпна наглост. Затова евроreйoBe, съборете паметника на савецкая армия за да не се сбъдне това пророчество с прашките на Баце, че смехът ще е голям!

2023.05.23 | 20:32

18
нашата въпросителна относно праламентарните групировки следователно не е тежка криза Путин , нито криза Евро или Шенген , а именно съгласието относно земеделческата политика , така и инфраструктура на този отрасъл - там е камък подмолен , а не в предаването Волгин 70 годишният.

2023.05.23 | 20:31

17
Упс..... кой го избра? И защо всички останали граждани да имат право да разследват, а теб - не. Като си невинен, ще го докажеш в съда, какво толкова

2023.05.23 | 20:29

16
МИТОВ ЩЕ ПРАВИ РЕФОРМА,ЧУХТЕ ЛИ ГЕРБАЖИИТЕ

Добави коментар

Водещи новини