Румен Петков: Формирането на правителство с неясно бъдеще е проблем на цялото общество

  • 23 май 2023 12:51

  • 696
  • 7
Румен Петков: Формирането на правителство с неясно бъдеще е проблем на цялото общество
© Bulphoto/архив

Формирането на правителство с неясно бъдеще е проблем на цялото общество. Това каза днес на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Плевен председателят на ПП АБВАБВАлтернатива за българско възраждане, широко известна със съкращението АБВ, е лявоцентристка Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в. Той направи анализ на актуалната политическа обстановка в страната след заявените намерения за сформиране на правителство с втория мандат на Коалиция "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" (ПП-ДБ) и с ротация през девет месеца на министър-председателя, предаде БТА.

"Вчерашният ден може да бъде окачествен като манифестация на подлостта, двуличието и предателството. Подлост към гражданите, към недоволството отпреди две години, към хората, излезли на протестите, двуличие в кампанията и предателство на акламирани ценности, на демонстрирани виждания за развитието на държавата и възможни конфигурации за нейното управление", заяви Петков. 

Той каза още, че сред посочените приоритети на правителство с втория мандат са конституционна реформа за промени в структурата на прокуратурата и Висшия съдебен съвет, което според него означава, че не се говори за решаване на проблемите в съдебната система. "Това е демонстрация на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, че те са заинтересовани от неработеща съдебна система. Това обслужва престъпността, която вижда, че не е обект на правораздаването и правоохраната", коментира още Петков.

По думите на председателя на ПП АБВАБВАлтернатива за българско възраждане, широко известна със съкращението АБВ, е лявоцентристка правителство с втория мандат ще ангажира България с войната в Украйна "по най-безогледен начин". "Трябва да настояваме и за обективна оценка на радиационната обстановка в Украйна и Полша, защото редица американски медии излязоха с данни, че тя е рязко влошена", каза още Петков.

Той осъди посегателството върху сградата, в която се помещават Бюрото на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България, като го нарече "изключителен вандалски акт". "Това е хулиганство и ако правоохранителната и правораздавателната система го остави ненаказано, всъщност ще задълбочим процеса на деморализация и създаване на впечатление в обществото, че посегателството върху такъв тип сгради и върху паметници на културно-историческото наследство е част от нашето ежедневие", каза още Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в.

Какъв е очакваният състав на кабинета "Денков - Габриел"?

Последвайте канала на

Десислава Станева
696 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2023.05.23 | 17:55

7
Яж му ия на Кирил,Румба.

2023.05.23 | 14:26

6
Работи ли вече фонтана в Плевен, чи имам малка нужда.
Ами...

2023.05.23 | 13:58

5
Разочарован съм от "Боко" и клякането му пред болшевикосоросоидите на ПП-ДБ но от друга страна ако успее финтирането на путлероидите в България и отстраняванено им от властовите лостове , ще е нещото за което това клякане ще си е струвало.

2023.05.23 | 13:51

4
Пишшшш
мутрата

2023.05.23 | 13:16

2
ТАЯ ЧЕРВЕНА МУТРА СЕ СРЕЩАШЕ С БРАТЯ ГАЛЕВИ,ЗАБРАВИЛ Е НАЛИ?
Бх

2023.05.23 | 13:27

3
Аферата Акрам Крадец и убиец
Оп са!

2023.05.23 | 13:03

1
Народа ,или за по-кратко добитъка ,дава облагите-за по-кратко парите от своя труд!Пита се кой ли не иска да си ги присвои?Аман от корумпирани изказващи се всезнайковци!Ако знаехте толкова,днес нямаше да копаме дъното!

Добави коментар

Водещи новини