"Демократична България" ще има министри в бъдещия кабинет

  • 23 май 2023 12:13

  • 5281
  • 12
"Демократична България" ще има министри в бъдещия кабинет
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

По-рано днес се появиха твърдения, че Мария Габриел ще е единственият човек от ГЕРБ-СДС в бъдещото правителство, а всички останали министри ще са от "Продължаваме промяната". От коментарите под публикация на Росен Костурков от ПП, обаче, става ясно, че "Демократична България" също ще има свои министри. 

Напусналият "Продължаваме промяната" бивш зам.-земеделски министър Иван Христанов задава в коментарите въпроса: "Всички министри от ПП? А ДБ?", като добавя снимка на пост на Димитър Гочев от ПП.

Кадър: "Фейсбук"

Костурков отговаря: "Гочев е проявил малко "местен шовинизъм". Пък и е по-лесно да пишеш само ПП". 

Кадър: "Фейсбук"

Борисов ще има само Габриел в правителството на Денков, другите ще са от "Промяната"

Ето и целия пост на Костурков, публикуван без редакторска намеса:

Днес беше един много дълъг и изморителен, и много напоителен и обяснителен ден. Много хора писаха, обадиха се притеснени, задаваха въпроси, обсъждаха! Като едно истински активно гражданско общество, което иска да носи съдбата си в собствените си ръце!

Едно общество - чувствително на тема “истината”, което вече не желае да бъде лъгано и мамено в безкрайните години на прехода! Едно общество което иска всички поети ангажименти по време на предизборна кампания да бъдат спазвани! Ето защо се опитах да уважа всеки един който днес ме потърси за информация и мнение.

Ето го то, събрано в няколко изречения. Разбира се, отварям и задължителната дискусия по темата!

Първо, "Продължаваме промяната-Демократична България” ще имат всички министри, освен министъра на външните работи. Мария Габриел ще бъде Министър на външните работи през цялото време.

Второ, министър-председателят ще бъде от "Продължаваме промяната-Демократична България" през първите 9 месеца. След това за още 9 месеца, министър-председател и външен министър ще бъде Мария Габриел, член на ПП ГЕРБ.

Трето, министрите на "Продължаваме промяната-Демократична България" ще имат контрол над т.нар. втори ешелон на властта - заместник-министри, директори на агенции, началници на служби за сигурност, политически кабинети и прочее.

Четвърто, всички агенции под управление на Министерски съвет се оглавяват от "Продължаваме промяната-Демократична България".

Пето, единственото министерство, което ПП-ДБ няма да управлява, ще бъде министерството на външните работи. Това е изключително тъжно, но става дума за бюджет, който едва стига за заплати, командировъчни, представителни разходи и канцеларски материали.

Корупционният потенциал на МВнР е на практика нулев. Всички министерства с реални ресурси ще бъдат при "Продължаваме промяната-Демократична България".

Едновременно с това, в Народното събрание ГЕРБ ще гласуват за:

Съдебна реформа;

Промяна на изборния кодекс и връщане на машинното гласуване;

Бюджет с 3% дефицит, изготвен и управляван от екипа на Асен Василев;

Приемане на необходимите закони за еврозоната, Шенген и Плана за възстановяване и устойчивост.

На практика уговорката е "Продължаваме промяната-Демократична България" да управлява, с дневния ред от предизборната си кампания.

Ситуацията е такава, че я гледам, гледам и се чудя - къде е уловката?? Ако имате идеи - кажете.

Разбира се, във всички тези години сме се нагледали на множество провалени политически договорки, така че трябва да внимаваме много, но при всяка вдна промяна в по този начин предначертания план, в нас остава защитния механизъм на моменталната оставка на целия Министерски съвет и отиване на нови избори! Мисля, че си заслужава да се опита! И обществото да види със собствените си очи - кой градивно се опитва да изведе държавата ни от безкрайните и безбройни всякакви кризи. И кой отново ще се опита да я крашне… за да спаси основно и единствено себе си!

Последвайте канала на

Теодора Павлова
5281 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
Наско

2023.05.28 | 23:31

12
ДБ са предатели и нямат място в парламента и политиката!
Иванова

2023.05.27 | 10:21

11
Чудесно. Така направо и двете партии можем да ги изхвърлим от парламента накуп. Не виждам кой нормален човек би ги подкрепил отново при положение, че са видя колко некадърни и продажни са. Доверието в тях се срина главоломно последните две години.
Петър

2023.05.27 | 07:19

10
ДБ никой не ги брои за живи, какви министри, какви пет лева.
Вили

2023.05.26 | 17:53

9
Всякакво учатие на ДБ в кабинета ще е рецепта за провал
Пацо

2023.05.26 | 17:52

8
Тия капацитет за портиер нямат, министри ще слагат…
333333333333

2023.05.25 | 11:13

7
Да не си вярват толкова много
Веско

2023.05.25 | 11:02

6
лелеле, значи да не очакваме нищо хубаво от тоя кабинет
Мда

2023.05.23 | 13:53

4
Сега да обявят война на Русия и да се свършва 33 годишната агония!
Петър Георгиев

2023.05.23 | 14:34

5
Масква ще си получи това , което заслужава . И 300 милиарда копейки да дадат на Радеффф , Корнела и Кпейката , пак не са по-силни от САЩ и ЕС . Справка : Хитлер .

2023.05.23 | 13:49

3
Дреме ми на дедовия

2023.05.23 | 13:20

2
Евгений Пригожин е сформирал няколко бригади убийци с участието на специалните служби, чиито задачи включват пътуване до Европа и САЩ и извършване на терористични актове и политически убийства с цел сплашване и сплашване....това са руснаците, най-големия кенеф на света

Добави коментар

Водещи новини