Гълъб Донев: България ще продължи да подкрепя успешното интегриране на Черна гора в ЕС

  • 20 май 2023 17:33

  • 657
  • 2
Гълъб Донев: България ще продължи да подкрепя успешното интегриране на Черна гора в ЕС
© Министерски съвет
Слушай новината Слушай новината

„България винаги е била сред най-активните и последователни поддръжници на европейската интеграция на Черна гора. В лицето на България имате добър приятел“. С тези думи премиерът Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. се обърна към новоизбрания президент на Черна гора Яков Милатович, съобщиха от правителствената пресслужба. Двамата лидери разговаряха след тържествената церемония по полагането на клетва и встъпването в длъжност на Милатович, която се проведе в парламента в Подгорица. 

Сред присъствалите на официалното събитие бяха също президентите на Хърватия, Сърбия, Албания и Косово - Зоран Миланович, Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград., Байрам Бегай и Вьоса Османи. В речта си след полагането на клетвата Милатович лично благодари за присъствието на държавните и правителствените ръководители от региона.  

В рамките на разговора премиерът Донев приветства президента Милатович за ангажираността му със стратегическата ориентация и приоритети на страната, както и за заявения стремеж към икономическо и социално стабилизиране на Черна гора.

„Уверявам Ви, че ще продължим да подкрепяме инициативи и проекти, насочени към Вашата стратегическа перспектива – успешното интегриране в ЕС“, заяви премиерът Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. пред новоизбрания президент на Черна гора. Българският министър-председател посочи, че едно от практическите измерения на тази подкрепа са осъществяваните проекти по линия на българската официална помощ за развитие, както и различните формати на регионалното сътрудничество. 

Донев и Милатович се ангажираха в бъдеще отличното сътрудничество между България и Черна гора да намери благоприятно отражение върху равнището на търговския стокообмен между двете държави. 

Новият президент на Черна гора Яков Милатович положи днес клетва в парламента, с което официално встъпи в длъжност. В речта си той каза, че приоритет над всички приоритети ще бъде ускоряването на процеса на прием на страната в ЕС, която има статут на страна кандидат за членство от 2010 година.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
657 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Браво!

2023.05.20 | 18:48

2
мисля, че управляващите в Черна гора, като в тези в Скопие слушкат само Белград. Сега в Подгорица трябва да измислят, кой им е виновен. В РСМ това е България... Московски изчадия
PaulaFox

2023.05.20 | 18:35

1
❤️Играя нова ceкс игра 18+) Не мога да се справя с нея, много трудно) Кой е играл, помогнете ми ➤ Ja.cat/xgams

Добави коментар

Водещи новини