След изказване на Божанков в НС се развихри бесен скандал

  • 19 май 2023 12:05

  • 11382
  • 7
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

В Народното събрание за преден път стана скандал, озвучен от крясъци, обидни думи и заплахи.

Напрежението ескалира след изказване на Явор Божанков, който в миналия парламент се отцепи от БСП и пристана на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" (ПП).

Непосредствено след изказването му Цончо Ганев от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" го попита следното: "Това ли беше процедурата? Я, я ела обясни тая процедура!".

А Божанков сопнато му отговори: "Да се върна ли?"

В спора се намеси и зам.-председателят на парламента Никола Минчев: "Г-н Божанков, седнете си на мястото! Г-н Ганев, обърнете се напред... какво се казва в час", отсече Минчев.

Тази молба от страна на Никола МинчевНикола МинчевНикола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са явно не беше, за да укроти страстите и напрежението продължи да ескалира. 

"Защо не го спряхте? Защо не го наказахте?" - попита Ганев във връзка с изказването на Божанков.

Депутатите приеха на първо четене механизма за разследване на главния прокурор

"Аз и Вас можех да ви накажа за една реплика, която казахте веднага след изказването, но не го направих", отвърна му зам-шефът на парламента.

След това той даде думата на Георги Свиленски от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, но и той се включи в словесния скандал.

"Аз преди няколко седмици призовах Божанков по-рядко да идва до тази трибуна. Първо - говори неистини, второ - спекулира и трето - злоупотребява с правото си на народен представител", каза червеният депутат по адрес на бившия му партиен другар, каза Георги Свиленски.

След това и Искра МихайловаИскра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 г. в София, България.   Завършила е специалност от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" изрази недоволството си на глас, но Минчев я посече с думите: "Спокойно малко. Няма нужда да викате от място".

Последвайте канала на

Росица Валентинова
11382 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2023.05.19 | 14:31

6
,,Джъстин Трюдо: „Канада е обезпокоена от някои от позициите, които Италия заема относно правата на ЛГБТ.“ В действителност ние, италианците, сме загрижени за това, което той причинява на канадския народ. Да се ​​надяваме, че канадските шофьори на камиони ще го изгонят.''-така казват италианците и са против ненормалните ЛГБТ да ги лекуват а не само Галя дето има син Буда

2023.05.19 | 14:31

7
Божанкав е от ЛГБТ
,олуи,

2023.05.19 | 13:54

2
както винаги рудсоидиотите на късопишков се държат като в матушката.

2023.05.19 | 14:30

5
кво бе еййй какво като си от ЛГБТ
Рахан

2023.05.19 | 14:01

4
Тези израждасне и комунделите са дежендърите и гейове.Гнуснярска рая руски роби и слуги.
Няма как да си евpoатлантик и да не бъдеш педepacт

2023.05.19 | 13:10

1
ТАЯ КУPBA БОЖАНКОВ КАКВО ТЪРСИ В ПАPЛАМЕНТА? ТАМ ВСИЧКИ ПЕДEPACTИ ЛИ ТРЯБВА ДА СЕ НАБУТАТ?
Рахан

2023.05.19 | 14:00

3
Фук офф изродена псевдопатриотна мужишка въшка.Ще ви стъпкаме гнусни мужици руски риби.

Добави коментар

Водещи новини