МРРБ започва проучване за магистрала до "Маказа"

  • 18 май 2023 15:27

  • 779
  • 1
МРРБ започва проучване за магистрала до "Маказа"
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Министерството на регионалното развитие започва проучване за изграждане на магистрала до граничния с Гърция пункт "Маказа".  Това обяви в Кърджали министър Иван ШишковИван ШишковИван Шишков е роден на 14 септември 1963 г. в София. Завършва образователна степен магистър по, предаде БНР.

Новият път ще започва като разклонение на магистрала "Марица" и трябва да реши дългогодишния проблем с липсата на околовръстно трасе на родопския град. Проучването за възможните технически варианти и за ОВОС предстои да бъде възложено на Пътната агенция, каза Шишков.

На мен лично ми се иска да започнем проучването на скоростен път или магистрала директно от магистрала "Марица" до "Маказа", което означава връзка с Кърджали, което означава вече много повече за региона. Знаете много добре, че тази ос север – юг започнахме да я развиваме като проекти в северната част от Русе към Велико Търново. Аз мисля, че трябва да започнем да развиваме и от тази част. Така че това ще е може би генералното решение на въпроса. Не е правено към този момент проучване на трасе, не е възлагана процедура за ОВОС. Мисля да стартираме тази процедура, посочи регионалният министър.

Министър Шишков: Довършването на пътен възел "Кресна" прави строежа на АМ "Струма" необратим

Министър Шишков каза още, че до месец и половина започва цялостен ремонт на основния булевард, по който преминават хиляди автомобили за Гърция. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
779 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.05.18 | 16:38

1
Тоя две години само проучва, а свършена работа - нула. Само празни приказки.

Добави коментар

Водещи новини