Борислав Сандов: Кабинет на ГЕРБ с програма на ПП-ДБ звучи нереално

  • 17 май 2023 17:44

  • 531
  • 1
Борислав Сандов: Кабинет на ГЕРБ с програма на ПП-ДБ звучи нереално
© Кадър: Нова нюз
Слушай новината Слушай новината

Според мен категорично няма да има правителство с първия мандат, освен ако няма някаква игра с кворума. Но дори да има правителсто на малцинството, едва ли то ще бъде с дълъг хоризонт. Това сподели в ефира на Nova News бившият министър на околната среда и водите Борислав СандовБорислав СандовЗавършил е Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност “География”, и е.

Той допълни, че правителство на малцинството на ГЕРБ с програмата на ПП-ДБ звучи "нереално".

Най-доброто би било да имаме редовно правителство с кратък хоризонт, но с втория мандат. Мисля си, че по-важните въпроси ще се решат през следващите две седмици, посочи Сандов.

По думите му решението на ПП-ДБ да не подкрепи кабинет с първия мандат не е някакво ново решение, а просто потвърждение на коалицията, че няма да подкрепи проектоправителство на ГЕРБ.

Кирил Петков: Няма да подкрепим първия мандат, започваме да работим за втория

Борислав СандовБорислав СандовЗавършил е Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност “География”, и е, който не е народен представител в 49-ото Народно събрание, но е част от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от", увери, че от ПП-ДБ ще разговарят с всички политически формации в парламента в търсене на подкрепа за реализиране на втория мандат.

Той също така подчерта, че е важно България да има редовно правителство, особено предвид трусовете в съдебната система.

Всичко, за което сме говорили в последните години от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" за завладяната държава и сгрешения модел на прокуратурата, излезе наяве за два дни и то непредизвикано, защото се случи отвътре, каза още Сандов.

Владимир Василев
531 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Апостол димитров

2023.05.19 | 08:36

1
Кой си ти бе съслек.Нямаш нито един работен ден,а имаш претенции.Ти произлизаш от едни рекетьорски НПО-та.Къде отидоха едни 60 млн лв в последните ти дни като министъра/за голямо съжаление/?

Добави коментар

Водещи новини