Депутатите избраха Стою Стоев за шеф на правна комисия

  • 17 май 2023 09:23

  • 2839
  • 8
© Булфото (архив)

На днешното заседание депутатите включиха допълнителна точка - избор на председател на парламентарната Комисия по правни въпроси.

Предложението дойде от коалиция "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от". Изборът на председател беше включено като първа точка в днения ред, като 121 народни представители гласуваха "за". 

От "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" настояха да се изберат председатели на всички комисии. Явор Божанков от ПП-ДБ пък поиска Костадин КостадиновКостадин КостадиновКостадин Костадинов е роден на 1 април 1979 г. в град Варна. Завършва магистратура по балканистика повече да не води заседанията на комисията за българите в чужбина, тъй като имало множество жалби срещу него.

От "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" предложиха за шеф на правна комисия Стою Стоев. След гласуване предложението бе прието със 123 гласа "За". 60 депутати бяха "против", а 38 гласуваха "въздържали се". 

Денков: Атанасова наруши споразумението с ПП-ДБ

Смятам, че не е възможно и не е редно в българския парламент по този начин да се избират председатели на комисии. Това заяви Кристиян Вигенин от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е след гласуването на депутатите, обяснявайки негативния вот. По думите му, досега председателите на комисии са се избирали на база постигнато съгласие между парламентарните групи или постигнато мнозинство.

"Още от самия старт на Народното събрание от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" и "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" си позволихте да правите такива сепаративни споразумения, които са против Конституцията и правилника на Народното събрание. Събрали се две групи, решили си, ротират се и на практика разкъсвате единството на Народното събрание", допълни Вигенин.

"Знаете, че подобни договорки за избиране на председатели и ротиране и избиране на председатели и унизителен любовен танц между две парламентарни групи противоречи на Конституцията на парламентаризма. Това, което наблюдавахме в момента и гласувахме "против", е поредното унизително отношение на две парламентарни групи към целия парламент и българския народ. Три седмици залъгват хората, че ще правят правителство, а ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в са достигнали дъното на самоунижението пред ПП", заяви Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г. от парламентарната трибуна. 

Георги Свиленски пък призова Стою Стоев на следващото заседание на правна комисия в дневния ред да бъде включен законопроекта на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за по-строги наказания за пияните и дрогирани шофьори. За същото настоя и Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за от трибуната в НС още преди гласуването за избор на председател. Лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е подчерта, че внесеният от тях законопроект  отстоява вече месец.

Настояваме, ако днес изберете председател на правна комисия, в правна комисия да бъде вкарано решението, а не изслушване. Решението е едно - приемане на промени в Наказателния кодекс, посочи Нинова. 

Като втора точка в дневния ред на депутатите бе изслушване на Ани Александрова, директор на НЕЛК. Изслушването е по повод проекта на служебното правителство за промяна в правилника за медицинска експертиза, с която да бъде увеличен броят на ТЕЛК и ще се намали забавянето на издаването на медицинската експертиза, разпределянето на случаите на случаен принцип, намаляване на изискванията за допълнителни изследвания. 

"От средата на юни ще стартират облекчените процедури по издаване на ТЕЛК. За целта трябва да бъдат приети и законови промени. Освен това ТЕЛК вече ще са не само към държавните, но и със смесено участие болници - държавни и общински. Всички лекари, членове на ТЕЛК, ще минават обучение, като преди това минават изпити. Те ще са с плаващо работно време и почасова ангажираност и ще имат добри условия на работа", посочи Александрова. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
2839 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
браво

2023.05.17 | 12:10

8
мамин убавец

2023.05.17 | 10:53

1
И като го избрахте това семпло момченце, тутакси ще се решат проблемите на държавата, които вие надробихте. Вие найстина сте боклук.

2023.05.17 | 11:44

7
Точно
Stamatis

2023.05.17 | 11:19

6
Вижте Стою и си мислете как ще го опъват през панталоните с подхвъргане старите хиени!

2023.05.17 | 11:09

5
Само ГЕРБ И ПП ДБ.Всички други сте фашкии.

2023.05.17 | 11:08

4
А вие когато избрахте хартиената бюлетина.Сутринта до 5 ч работихте.Сега яж им уя.

2023.05.17 | 11:06

3
Мирише на опит за преврат....

2023.05.17 | 10:59

2
Аве направо нямам думи в каква яма живеем

Добави коментар

Водещи новини