Политологът Даниел Смилов: Гешев има ресурси да влезе в тази война

  • 17 май 2023 08:30

  • 3539
  • 6
Политологът Даниел Смилов: Гешев има ресурси да влезе в тази война
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

"Това, което става е абсурдно. Заместник-главният прокурор да дава главния прокурор на прокурор."

Всичко по темата:
Опитът за атентат срещу Иван Гешев и исканата му оставка 510

Това заяви в интервю за БНР доц. Даниел Смилов, програмен директор на Центъра за либерални стратегии. Според него нагледно е станало ясно, че има политически контрол върху съдебната система.

Политологът отбеляза ключовото изказване на Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова, че точно правителство на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, което очакваше подкрепа от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и ИТН, ще отстрани главния прокурор.

"Това беше ход нестандартен. Защо дръпна дявола за опашката? Най-вероятно е търсена легитимност - едно сдружаване открито между ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с би било видяно от хората като проблематично. Предложиха главата на Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във. Разкриването на политическите зависимости в съдебната система стана видно, когато ВСС, негови представители в прокурорската квота, веднага реагираха на този политически призив."

Всички имаха сериозно очакване правителство между ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и ИТН да се състои. Дори г-жа Габриел загуби своето място на комисар в Брюксел, изтъкна Смилов. По думите му "нещата са били "опечени".

Прокурорската колегия на ВСС ще заседава по казуса между Гешев и Сарафов

Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във реши, че няма да бъде изкупителната жертва и прецени, че може би има ресурси да влезе в тази война, подчерта доц. Смилов.

Политологът не изключва да видим и "договорка между Гешев и предишните му патрони от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с".

Той изказа предположение, че явно допреди два дена нещата са били договорени и е имало мнозинство за отстраняването на главния прокурор, но сега може би има съмнения сред някои от членовете – "някое от лобитата ще смени коня, позицията в последния момент".

Даниел Смилов смята, че "договорености и ръчно управление от страна на една или друга политическа група на практика ги виждаме илюстрирани графично".

Според него шансовете за първия мандат вече са минимални и в сферата на теориите.

"След сегашното развитие големият проблем е, че първата партия – ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, се въвлече в един огромен скандал. Тези съдебни фигури са имали някакви лоялности към ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, към ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, към други партии. Тези лоялности са в момента под въпрос. Всички се питаме сега прокуратурата какво ще изкара. Това дава и много ясно извинение на партии като БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е да кажат – ние няма да участваме с вас във формирането на правителство. Първият мандат изглежда обречен."

Има някаква логика да се сформира правителство с втория мандат. Когато ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в сами се дисквалифицираха като мандатоносител, от тяхна гледна точка е разумно да отстъпят крачка назад, посочи Даниел Смилов.

Ясно е, че сега и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с имат много сериозен аргумент да покажат, че са склонни да скъсат с модела, който самите те са създали и който консумираме в момента, заяви още доц. Смилов.

Относно третия мандат политологът каза, че трети мандат за ИТН би бил "втори шанс за ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с да съставят коалиция с БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е".

Последвайте канала на

Росица Валентинова
3539 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
ДРУГАРЯ ГЕССШЕФФ

2023.05.17 | 08:43

1
ДА ВИ ОПРВЯ?! И ЩО МУ Е? :) ЕМИ МЕГА НАГЛИ И ТЪ ПИ ПСЕТА! :) ПСЕТА Е ВЕТЕ СИ МАЙКАТА И МРЕТЕ! ПО-БЪРЗИЧКО, ЧЕ МИ СЕ ПОВРЪЩА ОТ ТЪПИТЕ ВИ МУЦУНИ!
Йххх

2023.05.17 | 12:41

6
Радев Нинова БСП софиянски бошкоффф Рашкофффф Прокопиев Петков Асенчо Пинокио са агенти на Русия в България Конфискация на цялото имущество и забрана за напускане на страната
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2023.05.17 | 09:55

5
ГЕШЕВ, КАЖИ СИ ВСИЧКО. НЕ ЧАКАЙ ДА ВИДИШ ДАЛИ ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕТЕ.

2023.05.17 | 09:04

4
Капо ди тути капи
СТАМБОЛОВ ПИТА

2023.05.17 | 08:47

3
БЕ КО ПЕЛЕТА МРЪСНИ ПРОКЛЕТИ! НА МЕН СТЕ МИ ЯСНИ! НОЖА ПРЕЗ ГЪРЛАТА В ЧЕРЕПА ДО ДРЪЖКАТА НА ГЯУРИТЕ!
ПСЕТА ГЯУРСКИ

2023.05.17 | 08:46

2
А ВИЕ ОБЕЩАВАТЕ ЛИ НАЙ-ТЪРЖЕСТВЕНО ДА ГО ЛАЕТЕ И ДА ГО ХАПЕТЕ КАТО ВИ СВЪРШИ РАБОТА? :) ДА ВИ Е ВА МАЙКАТА ГАДНА БЪЛГАРСКА!!! НЕМА ДА СЕ ОТЪРВЕТЕ, ЩЕ ВИ ИЗДАВА КО ПЕЛЕТА МРЪСНИ ЖИВОТИНСКИ!

Добави коментар

Водещи новини