Министър Алексиев: "Български пощи" ще бъдат финансово оздравени и модернизирани

  • 16 май 2023 21:30

  • 1246
  • 1
Министър Алексиев: "Български пощи" ще бъдат финансово оздравени и модернизирани
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Одобрената днес от Европейската комисия финансова подкрепа от държавата в размер на 50 млн. лева за "Български пощи" ЕАД ще постави дружеството на здрава финансова основа. Това каза служебният вицепремиер и министър на транспорта и съобщенията Христо АлексиевХристо АлексиевХристо Алексиев е роден на 19 септември 1980 г.   Магистър по „Международни, цитиран от пресцентъра на Министерството на транспорта и съобщенията. Повод за коментара му е съобщението от ЕК, че е одобрена помощ в размер на 26,5 млн. евро (над 50 млн. лева) за предоставяне на спешна подкрепа за ликвидността на "Български пощи". 

 С тези пари дружеството ще може да се модернизира и дигитализира, посочи Христо Алексиев

В шестмесечен срок "Български пощи" ще трябва да изготви и представи на ЕК петгодишен план за преструктуриране, съгласно нейните насоки, обясни още министърът. По думите му документът трябва да съдържа всички необходими мерки, така че в средносрочен хоризонт дружеството да бъде финансово оздравено и модернизирано.

ЕК одобри държавна помощ от 26,5 млн. евро за "Български пощи"

Мярката има за цел да осигури ресурси за посрещане на спешните нужди от ликвидност до края на октомври и да продължи дейността си по предоставяне на пощенски услуги и изплащане на пенсии. Помощта ще бъде под формата на заем, каза още министърът на транспорта Христо АлексиевХристо АлексиевХристо Алексиев е роден на 19 септември 1980 г.   Магистър по „Международни.

"Български пощи" е държавно дружество, което предоставя универсални пощенски услуги на цялата територия на България с мрежа от 2973 пощенски станции с 8500 служители. Понастоящем дружеството е изправено пред спешна нужда от ликвидност поради инфлацията и увеличените оперативни разходи, се посочва в съобщението на Европейската комисия. 

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1246 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.05.17 | 05:58

1
Докато там работят неграмотни жени на военни, това няма как да стане.

Добави коментар

Водещи новини