Карадайъ: Задават се поредните ненужни предсрочни парламентарни избори

  • 16 май 2023 13:15

  • 2817
  • 5
Карадайъ: Задават се поредните ненужни предсрочни парламентарни избори
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Задават се на хоризонта поредните, шести, ненужни, предсрочни парламентарни избори. Кой печели от тази ситуация - в България и на Балканите? Това попита председателят на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, по време на форума „ЕС се среща с Балканите“ (EU Мeets the Balkans), който се провежда днес в София.

Форумът, който се провежда за втора поредна година, е организиран от Европейския либерален форум, подкрепен от партия „Алианс на либералите и демократите за Европа“ и Атлантическия клуб в България, предава БТА. 

По думите му, ако направим анализ на изборните резултати, единствено евроскептиците увеличават своята подкрепа. 

Независимо, че сме членове на ЕС, ние в България даваме ли си сметка в каква ситуация се намираме и в какво положение се намираме и то точно на база евроатлантическите ценности - ценностите, които ни заведоха да бъдем членове на ЕС и НАТО, попита Карадайъ.

Той отбеляза, че за последните две години страната ни проведе пет пъти избори за парламент. България стана една политически несигурна, нестабилна държава в региона, вместо да бъде пример за другите държави, посочи лидерът на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с

Според Карадайъ пътят на европейската интеграция на държавите от региона трябва да се извърви бързо. Когато войната тропа на вратата и виждаме агресията на Русия в Украйна, тогава се сещаме колко е ценен мирът. А преди да я видим - войната, ние говорим за нея като нещо, което едва ли не няма как да се случи, коментира той. 

По думите му дългото чакане води до умора, разочарование и недоверие, не само в политиците, а и в гражданите. Това трябва да се има предвид от Европа, но самите държави от Балканите трябва да знаят, че членството в ЕС не е подарък – това са определени критерии, определен път, който трябва да се извърви, заяви Карадайъ. 

Кючюк: България остана без еврокомисар

В ЕС, за да има стабилност и сигурност, трябва да има мир, стабилност и сигурност на Балканите. Но, за да има мир, сигурност и стабилност на Балканите, при тази богата история, култура, етническо многообразие на Балканите, ние, Балканите трябва заедно да членуваме в общи ценности съюзи - това са НАТО и ЕС, изтъкна той. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
2817 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.05.16 | 15:51

5
Карадъйъ и отзад Патриархът на българската литература!!!!

2023.05.16 | 15:13

4
Фес изтръпнал....
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2023.05.16 | 13:56

3
НА КОИТО ВЪЗРАЖДАНЕ ПАК ЩЕ СТИГНЕ ПОРЕДНИЯ ТАВАН. ХАХАХАХАХАХА

2023.05.16 | 13:50

2
ТОЗИ ЧИТАК КАРАДАЙБЪ ДА НАУЧИ БЪЛГАРСКИ ПЪРВО И ТОГАВА ДА ГОВОРИ! ИНАЧЕ ДА ОТИВА В ИСТИНСКАТА СИ РОДИНА МАЙКА!

2023.05.16 | 13:49

1
При толкова проблеми в държавата на този политик му е много весело.Извода за нас!

Добави коментар

Водещи новини