Арман Бабикян (пиар експерт): Смяната на един главен прокурор с друг не е реформа

  • 12 май 2023 15:54

  • 850
  • 4
Арман Бабикян (пиар експерт): Смяната на един главен прокурор с друг не е реформа
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Смяната на един главен прокурор с друг не е реформа. Радвам се, че три години по-късно г-жа Мария Габриел е видяла, че има проблем с Иван Гешев, но това е само върхът на пирамидата. Срещата на ГЕРБ с „Продължаваме промяната“-„Демократична България“ е ход (ПП-ДБ), който Борисов е длъжен да направи, за да има шанс партията му да е начело на кабинет. Така ще се развържат ръцете му и Борисов може да спечели благоволението на много сили и партньори от евроатлантическата общност. Това заяви в ефира на БНР пиар експертът и бивш депутат Арман БабикянАрман БабикянАрман Агоп Бабикян е български журналист и общественик. Той е изпълнителен директор на PR.

Според него, на ПП-ДБ ще се наложи да направят публична прегръдка с ГЕРБ, заради дългата им борба за съдебна реформа, но това не им дава никакъв политически хоризонт.

„Иван Гешев получи телеграма и след посещението в Турция замина за САЩ. В момента още не знаем какво прави там, може би е отишъл да разкаже каквото знае, а той знае много. Може би подготвя следващия главен прокурор – той ще е на същите държатели на тази властова позиция и това няма да доведе до промени в България“, каза пиар експертът.

Членове на прокурорската колегия на ВСС предлагат предсрочно освобождаване на Гешев

"Днешното изказване на президента Румен Радев по адрес на Мария Габриел е малко странно, заради високата оценка за нея, която даде неговият премиер Гълъб Донев", допълва Бабикян.

От думите му се разбра, че никога няма да имаме правителство на „Възраждане“, затова във външнополитически план когато и какъвто и кабинет да бъде съставен, той ще насочи България към вярната посока.

Бабикян подчертава, че в момента има два грешни хода: единият е ПП-ДБ да се прегърнат с олицетворението на режима, който българският народ отхвърли; другият вариант е „да върнат успешно втората алтернатива на Борисов“.

Той отрече стабилността да е актуален приоритет за страната („стабилност е любим приоритет на всеки диктатор“), а влизането н еврозоната и Шенген така или иначе ще се случи, въпросът е с каква скорост. Хората, които протестираха против Борисов, искаха модернизация на страната, борба против мафията и корупцията. Партиите, които си позволиха да влязат в терена на ГЕРБ - губят.

„Всички които, подкрепиха ПП и ДБ и тези, които не гласуваха, заслужават уважение, защото въпреки всичко продължават да се надяват и да настояват за по-добри промени на България“, допълва Бабикян.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
850 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.05.12 | 23:57

4
Педераст

2023.05.12 | 20:53

3
Арман Сфинята ВОНЯЩА, СМРАДЛИВА скалпа трябва да бъде,сфален БОКЛУК МАМКАТИ циганска ,
Наблюдател

2023.05.12 | 16:46

2
Малии, тоя е станал двоен

2023.05.12 | 16:18

1
скачай в ковчега!

Добави коментар

Водещи новини