Росен Желязков за оставката на Гешев: Всичко трябва да е подчинено на законите

  • 12 май 2023 15:13

  • 1773
  • 0
Росен Желязков за оставката на Гешев: Всичко трябва да е подчинено на законите
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Не съм в течение с детайлите, но всяко действие трябва да бъде строго подчинено на законите и на Конституцията на страната. Така председателят на Народното събрание Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети коментира новината, че прокурори от Висшия съдебен съвет са поискали оставката на главния прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във.

Всичко по темата:
Опитът за атентат срещу Иван Гешев и исканата му оставка 508

Противното, дори и да е много добре оправдано политически, ще внесе прецеденти, които след това ще отекват дълго време с подобни такива, така че всичко трябва да бъде lege artis (както трябва)", посочи още председателят на парламента. 

Желязков уточни, че не е запознат с внесеното във ВСС искане. За поисканото предсрочно освобождаване на главния прокурор журналистите попитаха председателя на парламента непосредствено след участието му в среща с български евродепутати в зала "Запад" на Народното събрание.

Считам, че сме длъжни да излъчим стабилно управление, защото проблемите са толкова големи, че е безотговорно да отидем на нови избори със същия резултат, отбеляза Желязков. 

Членове на прокурорската колегия на ВСС предлагат предсрочно освобождаване на Гешев

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1773 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини