В НС изслушват Росица Велкова относно изпълнението на бюджета и състоянието на фискалния резерв

  • 12 май 2023 07:12

  • 313
  • 0
В НС изслушват Росица Велкова относно изпълнението на бюджета и състоянието на фискалния резерв
©
Слушай новината Слушай новината

Парламентът ще изслуша служебния министър на финансите Росица ВелковаРосица ВелковаРосица Велкова е родена на 16 март 1972 г. в София.   Придобива магистърска степен по финанси относно изпълнението на бюджетните приходи и разходи и състоянието на фискалния резерв към момента.

Това е първа точка за днес в приетата програма на Народното събрание за тази седмица. Изслушването е по искане на депутати от ПГ на „БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България“. 

В края на април от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е разкритикуваха предложения проект на бюджет от служебния кабинет за 2023 г., в който, според тях, има необосновани разходи, занижени приходи и е антисоциален. Тогава от партията настояха служебните министри да представят списък на проектите, които ще финансират с предвидените 10 млрд. лв. капиталови разходи, както и министърът на финансите да направи отчет за изпълнението на бюджета досега. 

Лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за посочи, че имат въпроси към финансовия министър - вярна ли е информацията, че за първите месеци на годината са изхарчили повече от предвиденото по закон и че първият транш от парите по Плана за възстановяване и устойчивост не е изхарчен по предназначение. Настояваме това изслушване да се направи в Народното събрание в открито заседание, което да се излъчва пряко, заяви тогава тя. 

След изслушването на финансовия министър днес ще има редовен парламентарен контрол. В него е предвидено да участват министрите Асен МеджидиевАсен МеджидиевД-р Асен Меджидиев е роден през 1968 г.   Завършва медицина към Висшия медицински институт в, Найден Тодоров, Росица КарамфиловаРосица КарамфиловаД-р инж. Росица Карамфилова е експерт с дългогодишен опит в областта на управление на околната, Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет, Весела ЛечеваВесела ЛечеваВесела Лечева е родена на 20 май 1964 г. във Велико Търново. Завършва Националната спортна академия, Явор ГечевЯвор ГечевЯвор Гечев е роден на 10 юни 1978 г. в Пловдив. По образование е инженер-агроном.   През 2001 г., Иван ШишковИван ШишковИван Шишков е роден на 14 септември 1963 г. в София. Завършва образователна степен магистър по и Крум ЗарковКрум ЗарковКрум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо.

Последвайте канала на

Десислава Станева
313 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини