Юрий Асланов (социолог): Ако проектокабинетът "Габриел" не мине, отиваме на нови избори

  • 11 май 2023 17:45

  • 2574
  • 5
Юрий Асланов (социолог): Ако проектокабинетът "Габриел" не мине, отиваме на нови избори
© Нова нюз
Слушай новината Слушай новината

Не искам да коментирам нещо, което няма да случи. Това заяви социологът Юрий Асланов по повод изказването на номинираната от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на за премиер Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова, че нейният кабинет ще поиска освобождаването на Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във като главен прокурор.

Ясно е защо се казва - да се направи реверанс към онези партии, за които темата е смяната за приоритет. Това натрупване на думи по тази тема остава впечатление, че това е представата за съдебна реформа. Днес сменяме главния прокурор, назначваме нов. На втория ден арестува Бойко Борисов, на следващия ден той е освободен. На четвъртия ден арестуваме съдията, освободил Борисов. Проблемът на нашата правосъдна система е в усещането за несправеливост. Повечето от хората не се сещат за главния прокурор, когато става дума за правосъдие. Когато открднеш 5 млн. няма да те осъдят, но когато откраднеш 5 лв. ще те осъдят. Хората са свикнали да мислят, че съдебната система е едноока - ако имаш пари ще се измъкнеш, ако нямаш - не. С усмивка отминавам тази заявка, посочи Асланов. 

Ясно е защо се прави - повече гласове на депутати, за да мине кабинетът на Габриел. Няма логика проектокабинетът да мине в зала и да бъде подкрепен. Възможно е част от поканените да са превъзбудени, заради министерските кресла, които ще получат, ако подкрепят Габриел. Очаквам всичко или нищо. Вероятността да отидем за шести път на избори малко е спаднала с подобни заявки, но си остава сравнително висока. Ако кабинетът на Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова не успее - 100% сигурно е, че отиваме на избори, отбеляза Юрий Асланов. 

По думите му вероятно отложената среща между ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ПП-ДБ ще се състои утре. И добави, че според предизборните говорения няма логика да се разберат за кабинет. 

БСП огорчени на срещата с Мария Габриел: Не е ясно какво правителство търсите

Относно срещата на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на с БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, Асланов коментира: БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е има избор или да умре веднага, като се включи в коалиция с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, или по-късно, ако почака още. 

Политически сили трябваше да си отгворят на един въпрос - не дали да има правителство и какво ще бъде то, а дали да има парламент. За да има правителство влизат на такова дребнаво ниво на детайли и схеми. От тях всички ще загубят, допълни социологът. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
2574 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
МОЧА

2023.05.11 | 21:59

5
КО ПЕЛЕТА ЖИВОТНСКИ! МНОГО БЪРЗО ЗАБРАВИХТЕ ЧЕ БЕХТЕ ЯТА ША ЦИ НА МРЪСНИТЕ ЧИ ФУТИ! И ГИ КРИХТЕ У ЛАГЕРИТЕ! НЯМА ДА ИМАТЕ ДЪРЖАВА! ГАДНИ ИЗ РОДИ!

2023.05.11 | 20:53

4
За дребна кражба се влиза в затвора , за голяма - в двореца ! Древна Китайска поговорка на 4000 г.

2023.05.11 | 20:47

3
Само ГЕРБ!
Иванчо

2023.05.11 | 19:48

2
Тва робско смотано БГ племе що гласува още за стари Изедници!?

2023.05.11 | 18:33

1
НЯМА ДА МИНЕ, НЯМА ПРИЧИНА, НИТО ОСНОВАНИЕ, НИТО ЛОГИКА, НИТО СМИСЪЛ, НИТО ЗНАЧЕНИЕ.

Добави коментар

Водещи новини