Политологът Георги Проданов: Борисов е на принципа "без мен и потоп"

  • 10 май 2023 08:58

  • 961
  • 6
Политологът Георги Проданов: Борисов е на принципа "без мен и потоп"
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Кандидатурата на Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова е партийна, не експертна, въпреки успешната ѝ дейност като еврокомисар. Това означава възможност за контрол на Борисов върху властта, върху евентуално бъдещо правителство.

Това коментира пред БНР политологът Георги Проданов.

За Проданов лансираното от вчера име на Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова е "поредният опит да бъде вкаран в българската политика човек, който има експертен потенциал и се е доказал в друга сфера".

"Подтекстът е, че при Борисов нищо не се е променило. С подобен наратив беше изведен и проф. Габровски. Това е продължение на говоренето на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в – без наш премиер не може да има правителство, и политизиране на разговора, който до момента вървеше", подчерта той.

Рискуваме да бъде повторено нещо от типа на "тройната коалиция", отбеляза още в анализа си политологът относно някои от вариантите за формиране на кабинет, но изрази скептицизъм, че ще има редовно правителство.

Проданов не вижда промяна в посланията на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и ПП-ДБ.

"За мен няма сериозна промяна в посока на общо правителство. Което пък освобождава ръцете на Борисов да премине към план Б. Ключовото е това – Борисов е на принципа "без мен и потоп". Или ще има правителство, в което ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в контролира властта, или няма да има никакво."

Математически БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е необходима, за да се премине бариерата от 121 гласа, а стратегически за тях е важно да влязат с някакво обяснение във властта, което да удължи съществуването на тази партия над 4%, посочи Георги Проданов.

Президентът Радев е показал, че умее да бави даването на мандатите. Датата 15 май за връчването на първия мандат дава шанс на протичащите на приливи и отливи преговори да бъде съставено правителство, каза още Проданов.

"Доколко обаче това е реалистично, всички сме скептични."

Ние сме заложници на политическото си минало, обобщи ситуацията политологът.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
961 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2023.05.10 | 12:27

6
Без Борисов наистина ще е потоп, защото не можеш да вземеш шофьорска книжка вчера, и днеска да си най-големия тираджия. Най-малко трябва опит и познаване на Българската история, а не сульо и пульо, дошъл от някъдеси да ни управлява.
А честито

2023.05.10 | 10:14

5
Мафията две години много добре си поживя под вдигнатият юмрук на фигуранта им , с кражби копринки дрга навсякъде ....обаче държавата е на чевено 0 евра от фондовете!!! Затова и сега пускат всякакви говорещи глави , белким простатата още малко на власт (президентска) мафиотска
друг гост

2023.05.10 | 10:05

4
Колега пийси хапчетата сутрин полезно е за да не говориш глупости че ставаш смешен.
друг гост

2023.05.10 | 10:05

3
Колега пийси хапчетата сутрин полезно е за да не говориш глупости че ставаш смешен.
Емѝ...

2023.05.10 | 09:48

2
Борисов е на принципа "не ми се ходи в затвора".

2023.05.10 | 09:12

1
Платените от Кремъл руски тролове в нашия нет , ни заливат с ЛЪЖИ и ИЗМАМА, така както техните предци 50 години ни мамиха, че живеем добре е щастливо. Лъгаха ни в учебниците, че са ни освободили от турско робство , а защо никой не ги попита и отговора е ясен за да имат излаз на Босфора и Дарданелите. Родината ни и е платила с много злато на русите . После пак ни лъгаха, че са ни освободили от Хитлеро- фашизма и построиха паметници по- високи от тези на Апостола на Свободата ,а СССР е бил в съюз със същия Хитлер при подялбата на Полша Уважаеми Граждани...Българи , НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТРОЛОВЕТЕ В НЕТА, КОИТО ВИ ТРОВЯТ ВСЕКИ ДЕН за това, че Русия не е агресор и окупатор . НИКОГА ПОВЕЧЕ РУСКО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ !!!

Добави коментар

Водещи новини