Проф. Росен Стоянов: Дневният ред на хората няма как да бъде решен от правителство с кратък хоризонт

  • 10 май 2023 07:57

  • 434
  • 3
Проф. Росен Стоянов: Дневният ред на хората няма как да бъде решен от правителство с кратък хоризонт
© Кадър - Нова телевизия

Едно правителство с евентуален премиер Мария Габриел няма да се справи с проблемите на хората и техния дневен ред. То е замислено с кратък мандат и конкретни задачи като Шенген и плана за възстановяване. Това коментира в ефира на Нова телевизия политологът Иво Инджов по повод офертата на Бойко Борисов от вторник и очакването днес той да предложи еврокомисарката за премиер.

Трудно ще има правителство в първия мандат, подкрепено от ПП-ДБ, затова се връщаме на отговорността на първата политическа сила.

Как ще функционира обаче това правителство, при положение, че премиерът няма да може да избира министрите си, допълни Инджов. Трябва да има смислена национална политика за ограничаване на войната по българските пътища, коментира още той.

Важен политически ден за България

Дневният ред на хората няма как да бъде решен от правителство с кратък хоризонт. Най-малкото, защото е необходима точна преценка за необходимите промени в законодателството, коментира политологът Росен Стоянов. Трябва да се вгледаме в нашето, българското, европейското е там, няма да избяга, допълни той. И обясни, че и за истинска правосъдна реформа също е необходимо време. Все по-належащо става необходимостта партиите да кажат приоритетите си и да се договорят с президента.

Дневният ред на политическите партии се разминава с дневния ред на хората, каза политическият анализатор и бивш общински съветник Иван Сотиров. Пред България има две алтернативи - евроатлантическо правителство, което да отговори на очакванията на хората, или Кремълски вариант - с присъствието на Нинова или служебен кабинет на Радев, допълни той.

Последвайте канала на

Калина Христова
434 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.05.10 | 09:58

3
РОСЕН ХРИСТОВ ДА ВЪРВИ НА МАЙКА СИ КОМУНИСТИЧЕСКА

2023.05.10 | 09:09

1
Платените от Кремъл руски тролове в нашия нет , ни заливат с ЛЪЖИ и ИЗМАМА, така както техните предци 50 години ни мамиха, че живеем добре е щастливо. Лъгаха ни в учебниците, че са ни освободили от турско робство , а защо никой не ги попита и отговора е ясен за да имат излаз на Босфора и Дарданелите. Родината ни и е платила с много злато на русите . После пак ни лъгаха, че са ни освободили от Хитлеро- фашизма и построиха паметници по- високи от тези на Апостола на Свободата ,а СССР е бил в съюз със същия Хитлер при подялбата на Полша Уважаеми Граждани...Българи , НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТРОЛОВЕТЕ В НЕТА, КОИТО ВИ ТРОВЯТ ВСЕКИ ДЕН за това, че Русия не е агресор и окупатор . НИКОГА ПОВЕЧЕ РУСКО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ !!!
Робска душица си си, кух

2023.05.10 | 09:56

2
Иначе при вас краварските тролове по ли е добре, викаш краварското робство най доброто робство.

Добави коментар

Водещи новини