ГЕРБ осъди решението на РСМ да не допусне евродепутата Андрей Ковачев на територията си

  • 07 май 2023 12:06

  • 816
  • 5
ГЕРБ осъди решението на РСМ да не допусне евродепутата Андрей Ковачев на територията си
© Фейсбук

На Гергьовден, когато почитаме паметта на падналите воини за Отечеството ни, властите на Република Северна Македония извършиха безпрецедента постъпка като не допуснаха на територията на страната ръководителя на групата на ГЕРБ-СДС в ЕНП д-р Андрей КовачевАндрей КовачевАндрей Ковачев е български политик от ГЕРБ, член на Европейския парламент от 2009 година досега., който е и говорител на групата на ЕНП в Европейския парламент, отговарящ за разширяването на ЕС и Западните Балкани. Това написаха от партията в своя профил във Фейсбук.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1238

ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в категорично осъжда тези действия на властите на РСМ. Подобни недопустими мерки, както и всички действия от последните месеци срещу срещу други български граждани или срещу граждани на РСМ, открито заявяващи своята българска идентичност, не допринасят по никакъв начин за европейската интеграция на Република Северна Македония, както и за развитие на добросъседските отношения между двете държави. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и нейният лидер са полагали целенасочени усилия за ускоряване на европейската интеграция на страните от Западни Балкани, в т.ч. на РСМ.

Припомняме, че през 2017г. премиерът Борисов и премиерът Заев подписаха Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество. Точно по време на първото българско председателство на ЕС темата за разширяването беше върната в дневния ред на Съюза.

ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в ще информира европейските си партньори, както и комисаря по разширяване, заканиха се от партията на Борисов.

Българският евродепутат Андрей Ковачев не бе допуснат в Северна Македония

Последвайте канала на

Владимир Василев
816 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
123

2023.05.07 | 12:31

2
NITO EDIN MIKIDONETS DA NE STAPVA POVE4E V BG
смех

2023.05.07 | 15:44

5
Щото после идват и обясняват по кръчмите като се напият как сме били татари и фашисти. Да кандидастват за гражданство като са "българи" а не сърбомани или албанци

2023.05.07 | 14:09

3
Що? Да блокират техните политичари, те са сръпски мекерета.

2023.05.07 | 12:29

1
Голям пропуск за македония , че не е допуснала плешивия гей

2023.05.07 | 14:39

4
Atanas vinagi mu puska hahaha

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини