Проф. Огнян Герджиков: Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се въртят в омагьосан кръг

  • 05 май 2023 20:51

  • 752
  • 2
Проф. Огнян Герджиков: Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се въртят в омагьосан кръг
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Разколебан съм, че ще има редовно правителство. Не може тези хора да не съзнават, че не може да се мисли единствено партийно и егоистично, че в крайна сметка - цяла България гледа тях и ще ги намрази. Местните избори наистина са много важни. Който владее София, на практика владее и страната. Основните политически играчи са се вторачили в местните избори и затова се стремят да си постелят добре за вот. Това заяви бившият председател на Народното събрание проф. Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му преговорите между ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и Просължаваме промяната-Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от се въртят в омагьосан кръг. 

"Първата политическа сила е ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, следователно втората е тази, която е призвана да направи компромис", подчерта той, като допълни, че е несериозно депутатите да не могат да изберат председатели на постоянните парламентарни комисии. Герджиков определи действията им като "аматьорщина" и "самодейност".

Борисов дава последен шанс на ПП-ДБ да се откажат от своята арогантност

Гостът изтъкна, че най-опитният в политическите игри е Бойко Борисов.

"Той едва ли иска да ходим на избори. На никого не му се ходи на такива. Не можем да си играем на политика. Нека не бъдем аматьори и най-накрая да направят нещо хубаво за България - да седнат като мъже и да си стиснат ръцете, след което да направят кабинет", смята бившият председател на НС.

Проф. Герджиков коментира и идеята на Борисов за "правителство на личности". 

"Това теоретично е възможно, но ме съмнява, че може да се реализира, защото водещ в главите на всички политици е местният вот. Всеки усеща, че ще загуби от коалиция, защото ще има разочаровани привърженици", отбеляза той. 

Пред Bulgaria ON AIR гостът представи и становището си във връзка с атентата срещу главния прокурор Иван Гешев.

"Хората имат развито въображение и във всичко виждат инсценировка или театър. Не мога да си представя, че главният прокурор би организирал подобно нещо, за да си укрепи властта. Това е опит за сплашване на главния прокурор", категоричен бе той. 

Проф. Герджиков обобщи, че макар съдебната реформа да се е превърнала в "мантра" на кабинета, то тя всъщност не е най-належащата.

"Трябва да обърнем по-сериозно внимание на образователната реформа и здравеопазването", заключи гостът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
752 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Емѝ...

2023.05.06 | 05:42

2
Поредният продажен помияр с мнение. Колко гласа взе на изборите, ве, "професор"?
бай Ставри

2023.05.05 | 23:26

1
Това е този дето щеше да РОВИ,но НИЩО НЕ ИЗРОВИ !? А,сега,КОЛКО Ви е ПЕНСИЯТА "Другарю"Герджиков ????

Добави коментар

Водещи новини