Министър Алексиев: Надявам се през юни да имаме два медицински хеликоптера с готови екипажи

  • 05 май 2023 11:38

  • 265
  • 0
Министър Алексиев: Надявам се през юни да имаме два медицински хеликоптера с готови екипажи
© Булфото (архив)

Надяваме се още юни да имаме два медицински хеликоптера с готови екипажи, заяви служебният министър на транспорта Христо АлексиевХристо АлексиевХристо Алексиев е роден на 19 септември 1980 г.   Магистър по „Международни по време на участието си в днешния парламентарен блицконтрол. 

Министърът съобщи, че крайният срок за подаването на офертите за първите два хеликоптера е изтекъл вчера. Има подадени две оферти на много реномирани HEMS оператори. Алексиев изрази надежда оценката да приключи бързо.

Министърът припомни, че по друга процедура страната ни се очаква да придобие още хеликоптери, първият от които се очаква да пристигне декември 2023 г., а останалите в периода 2025-2026 г. 

„Неколкократно сме заявявали, че спешната медицинска помощ по въздух е абсолютен приоритети за служебното правителство и държавата, тъй като касае живота и здравето на хората“, каза министърът. 

Отговорът на министър Христо АлексиевХристо АлексиевХристо Алексиев е роден на 19 септември 1980 г.   Магистър по „Международни бе на зададен въпрос от народния представител Настимир Ананиев от „Продължаваме Промяната“ – „Демократична България“, който поиска министърът да аргументира решението на служебното правителство да закрие дружеството „България Хели Мед Сървиз“.

Според Ананиев така дейността по издирване и спасяване ще се оскъпи, възлагайки я на други оператори. 

Здравният министър обяви кога ще заработи Центърът за спешна помощ по въздух

„Държавата трябва да поеме много по-голям ангажимент, а не оперирането на спешната медицинска помощ по въздух да бъде поета от търговско дружество, било то и държавно“, бе отговорът на министър Алексиев, предава БТА. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
265 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини