Мирчев от ДБ: Защо от прокуратурата твърдяха, че семейството на Гешев е било с него?

  • 05 май 2023 10:44

  • 963
  • 6
Мирчев от ДБ: Защо от прокуратурата твърдяха, че семейството на Гешев е било с него?
© Булфото (архив)

Какво се оказа? Гешев е пътувал сам, без семейството си, автомобилът му е бил без каквито и да са следи от взрив, бронираният автомобил на Гешев е бил с по-висока степен на защита от този на президента, а израелският експерт на прокуратурата е пристигнал 95 мин. преди взрива.

Това написа депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев в своя фейсбук профил.

Демерджиев разкри подробности за опита за покушение срещу Гешев

"И тук възникват много въпроси, на които прокуратурата трябва да отговори:

Срещал ли се е този израелски експерт и преди с Гешев докато е бил в България? Защо от прокуратурата твърдяха, че семейството на Гешев е било с него? От колко автомобила се е състоял кортежа на Гешев - един или два? Защо досега не бяха показани щетите по автомобила на Гешев, за да стане ясно, че те са сравними с одраскване при паркиране? Защо гл. прокурор се движи с по-сигурен автомобил от този на президента? Каква е скоростта на осколките при взрив на тротил - космическа или...?Израелският експерт има ли връзка с известен български застраховател с експертиза в област антитероризъм", запита в своя пост депутата.

"Още на 3 май изпратих запитване до посолството на Израел за въпросния експерт, който случайно каца малко преди "атентата" в София. Пак на 3 май отправих питане и до НСО за броя автомобили в кортежа на Гешев, наличието на видеорегистратори в колите им, оперативните мероприятия по контранаблюдения и използвана ли е оперативна група "Авангард"? Очаквам отговорите от НСО, посолството на Израел и НСО и своевременно ще ги публикувам" в заключение написа Мирчев.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
963 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
доган

2023.05.05 | 12:03

6
видяхте че всичко е постановка с пермата боййко
awtg

2023.05.05 | 11:44

5
Отново пълни гупости от ДБ!!! Смешника и унищожител на МВР - Ванката Демерджиев (който вместо да лови престъпници, приказва клюки в НС) се изказа по темата без да има нужната информация и шараните веднага налапаха стръвта, която Гешев ви подготви!!! За да се видите какви сте смешковци!!!

2023.05.05 | 11:28

4
ЛЪЖИТЕ НА ГЕШЕВ,ИЗЛИЗАТ на СВЕТЛО!

2023.05.05 | 11:27

3
То самият Гешев знаел ли е,че е бил там,или после го светнахте?!?

2023.05.05 | 11:24

2
ЗАЩОТО ВСИЧКО Е ИНСЦЕНИРОВКА ,НО ИЗНЕНАДАТА БЕШЕ ,ЧЕ НА ХОРАТА НЕ ИМ ПУКА ЗА ГЕШЕВ!

2023.05.05 | 11:13

1
Лъжат.

Добави коментар

Водещи новини