Проф. Хинков: Наличието на политически фигури в проектокабинета "Денков" ще е предпоставка за нови преговори с ГЕРБ

  • 05 май 2023 08:11

  • 1013
  • 4
Проф. Хинков: Наличието на политически фигури в проектокабинета "Денков" ще е предпоставка за нови преговори с ГЕРБ
© БНТ

Аз съм в позицията на експерт, не толкова на политик. Бих казал, че не съм изявен политик. Следваме този модел да се представи кабинет, с фигури, които не са политически оцветени. Това заяви номинираният за министър на здравеопазването в проектокабинета "Денков" проф. Христо Хинков в предаването "Денят започва" по БНТ. 

Имам надеждата, че обективните обстоятелства налагат да се продължат тези преговори. Иначе другото е - попадане в пропастта. Възможно е да има някакво съгласуване между двете формации (ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и ПП-ДБ), което не е излязло в медийното пространство, добави проф. Хинков. 

По думите му идеята в проектокабинета "Денков" е да бъдат представени експерти. "Аз съм на второ място член на ДСБ. Това, че има голяма коалиция с ПП е, защото се консолидират настроения, мисли и хора, които искат да променят генерално развитието на България", каза още той.

Според него наличието на политически фигури, като Даниел ЛорерДаниел ЛорерДаниел Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава и Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на в проектокабинета, ще е предпоставка за нови преговори с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.  "Коалицията ПП-ДБ има искреното намерние да се състави правителство и да не се излъжат избирателите. Да се спаси България от нови избори", коментира номинираният за министър на здравеопазването. 

ПП-ДБ номинира акад. Николай Денков за премиер, ето кои са другите имена в проектокабинета им

Управленската програма в сектор "здравеопазване" е писана от колективи. Тя наистина е еклектична. Следва едни общи насоки и принципи, които са били представени пред обществеността - като детската болница, нови начини на спешна помощ (спешна помощ по въздух). Там няма противоречия, допълни още той.

Проф. Хинков уточни, че не е виждал програмата на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. "В техния сайт намерих една презентация на PowerPoint.Проф. Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г. е длъжен да критикува нашата програма от политическа гледна точка. Но това трябва да спре", подчерта проф. Хинков. 

Ако не се увеличат заплатите на работещите в здравеопазването ще се озовем в ситуация - след 5 години да на няма кой да ни лекува. Приоритизирал съм някои неща - едното е свързано именно със заплатите на лекарите. Вторият голям проблем е общата смъртност на населението. През 2022г. достигнахме второ място за обща смъртност. Здравната ни система не е била готова за пандемията от COVID-19. Проф. Ангелов трябва да даде отговори, и не само той. Няма никаква полука от тази пандемия. Нищо не се прави, за да може болниците да се подготвят за следваща пандемя. Въпросът не е дали ще има нова пандемия, а кога, посочи още проф. Христо Хинков. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1013 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.05.05 | 10:23

4
НЕЗНАМ ЗАЩО НЕМОЖЕТЕ ДА РАЗБЕРЕТЕ,ЧЕ БОРИСОВ ЛИСИЦАТА,ИСКА РАДЕВ ЛОПАТАТА ДА СИ УПРАВЛЯВА,ЗАЩОТО ВСЪЩНОСТ,БОРИСОВ И ИВАН ГЕШЕВ,УПРАВЛЯВАТ ДЪРЖАВАТА.ВИЖДАТЕ ЛИ КОЛКО НЕМУ ДРЕМИ,КАКВОТО И ЩЕ ДАСЕ СЛУЧИ.ЗА НЕГО Е ВАЖНО ДАЕ НА СВОБОДА….
Stamatis

2023.05.05 | 09:54

3
Не-политическите фигури, ака не са със силен характер и висок морал, се управляват по-лесно дори и от политиците от шайката!Да не говорим, че хората сморал стоят далече от политиката!
Котарак

2023.05.05 | 09:03

2
Надежди, говежди!

2023.05.05 | 08:35

1
Платените от Кремъл руски тролове в нашия нет , ни заливат с ЛЪЖИ и ИЗМАМА, така както техните предци 50 години ни мамиха, че живеем добре е щастливо. Лъгаха ни в учебниците, че са ни освободили от турско робство , а защо никой не ги попита и отговора е ясен за да имат излаз на Босфора и Дарданелите. Родината ни и е платила с много злато на русите . После пак ни лъгаха, че са ни освободили от Хитлеро- фашизма и построиха паметници по- високи от тези на Апостола на Свободата ,а СССР е бил в съюз със същия Хитлер при подялбата на Полша Уважаеми Граждани...Българи , НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТРОЛОВЕТЕ В НЕТА, КОИТО ВИ ТРОВЯТ ВСЕКИ ДЕН за това, че Русия не е агресор и окупатор . НИКОГА ПОВЕЧЕ РУСКО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ !!!

Добави коментар

Водещи новини