Формирането на комисии влиза в дневния ред на парламента

  • 04 май 2023 14:41

  • 319
  • 0
Формирането на комисии влиза в дневния ред на парламента
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Формирането на комисии влиза в дневния ред на парламента още утре. На Председателски съвет е било решено политическите формации да предложат състав на постоянните комисии. Поради липса на консенсус обаче въпросът за избор на ръководства се отлага и временно тази задача ще бъде поета от председателя на парламента Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети.

Решението бе съобщено от лидера на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" Костадин КостадиновКостадин КостадиновКостадин Костадинов е роден на 1 април 1979 г. в град Варна. Завършва магистратура по балканистика.

"Всяка една от политическите сили ще предложи своите представители в отделната комисия, без обаче да бъде гласуван състав на ръководството. Тоест няма да има избрани председатели и заместник-председатели на комисиите. Комисията може да бъде свикана във всеки един момент от председателя на Народното събрание", заяви Костадинов.

Депутатите приеха правилника за дейността на НС след нови скандали, Нинова: Парламентарната република си отива

Костадинов заяви, че следващата седмица се очаква да бъде постигнато съгласие за разпределение на председателските постове.

"Възможни са два варианта - единият вариант е да имаме квотно разпределение на базата на представителство в парламента, както беше миналата година, другият вариант е да имаме сформирани първи четири комисии, които да бъдат бюджетна, здравна, социална и правна, разбира се, за да може да се обсъди бюджетът", посочи още лидерът на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател", цитиран от БНР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
319 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини