Йордан Цонев: Излизането от политическата криза е отговорност най-вече на ГЕРБ

  • 04 май 2023 12:37

  • 953
  • 6
© Novini.bg

Излизането от политическата криза може да стане само с редовен кабинет и продължаването на работата на Народното събрание по неотложните теми. Според нас тази отговорност е много по-голяма за ГЕРБ, тъй като на два последователни избора са първа политическа сила и получават първия мандат. Ще бъде трудно да обясним на избирателите защо ги закарваме на шести поредни парламентарни избори. Това каза пред журналисти зам.-председателят на ПГ на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на след края на срещата с ГЕРБ.

„Огледахме кои са въпросите, по които може да започнат разговорите. Имаме пълно съгласие по геополитическата ориентация. Имаме и съгласие по финансовата политика и по разбирането, че страната практически влиза в дългова криза“, предупреди Цонев.

ГЕРБ на срещата си с ДПС: Нужно е вземането на трудни и непопулярни решения

По думите му ако един редовен кабинет не положи усилия за финансова консолидация, тя ще ни бъде наложена отвън, тъй като страната ще влезе в процедура по прекомерен дефицит.

Цонев уточни, че по въпроса как и дали може да бъде съставено правителство, това ще се реши на лидерска среща, за която все още няма яснота кога ще се проведе.

Последвайте канала на

Владимир Василев
953 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Гошо От ГЕРБ

2023.05.04 | 14:23

6
Ибрекчията на догана

2023.05.04 | 13:24

5
Тяхната родина е турция там да отиват бг еничарите.Ний си имаме вече ББорисов и ПП ДБ.Успех пичове.

2023.05.04 | 13:19

4
ЙОРДАН. ЦОНЕВ---" МЕНТАТА" АБОНИРАНА КУКУВИЦА ЗА ДЕПУТАТ КЪДЕТО. ВИДИ. ПРАЗНО ГНЕЗДО. И. ПАРИ. НА.АВАНТА, МЕНТАТА. Е. ТАМ. ЗА. КАКВА. РЕФОРМА. ГОВОРИШ. БЕ. СУЛЬО. СЪЗДАДЕНОТО. ОТ * ДС * И БКП, ПОД. ВЕЩОТО. РЪКОВОДСТВО. НА СЛУЖБИТЕ В. КРЕМЪЛ. ВАШО ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКО "" ДПС"" СЪС ГЛАВЕН. АСИСТЕНТ ПОЧЕТНИЯТ ХИДРОИНЖЕНЕР ИНФОРМАТОР И АГЕНТ . НА. ДС МЕДИ. ДОГАНОВ, ДЪРЖИТЕ. БЪЛГАРСКИТЕ ТУРЦИ. НА. СИНДЖИР. КАТО РОБИ. ДА. ВИ. ГЛАСУВАТ. НЕ. ГЛАСУВАТ. ЛИ. ЗА ВАС, ЖИВИ УМРЕЛИ. СА .
Емѝ...

2023.05.04 | 13:17

3
Както едно време със съсела, Амет Сополя ще пусне и тиквите по пързалката, ама "големия тарикат" Борисов още не е усетил колко дълбоко му е влезло.

2023.05.04 | 13:17

2
ван 2023.05.04.КАК НЕ ВИЕ СРАМ ,БЕ ПОЛИТИЧЕСКИ НЕКЪДЪРНИЦИ КАТО ЦОНЕВ ДА ВЗИМАТЕ ПО 11000 ЛЕВА ЗАПЛАТИ И КРАДЕНЕ ОТДЕЛНО. И ВИЕ СЕ НАРИЧАТЕ НАРОДНИ ДЕПОТАТИ- КОРУМПИРАНИ МУШЕНИЦИ.СЪС КАКВО ГИ ЗАРАБОТИХТЕ ТЕЗИ ЗАПЛАТИ, СЪС КОСТУМИ И ВРАТОВРЪЗКИ , БЕЗ ТРУД И ПОТ.НАРОДА КОЙТО РАБОТИ ПОЛУЧАВА 760 ЛЕВА ,ЗА КАКВО ДА РАБОТИ.... НАРОДЕ БЪЛГАРСКИ НА ОРЪЖИЕ ДА ЛИКВИДИРАМЕ ТЕЗИ ТЪРТЕЙ НЕКЪДЪРНИ......ДОКЪТО НЯМА ОСЪДЕНИ И РАЗТРЕЛЯНИ ПОЛИТИЦИ, БЪЛГАРИЯ ЩЕ Е ОТ КРИЗА ВЪВ КРИЗА.ПП И ДБ Е СПАСЕНИЕТО….
доган

2023.05.04 | 12:41

1
турски минитчия

Добави коментар

Водещи новини