Джамбазки: Северна Македония няма място в Европейския съюз

  • 04 май 2023 10:24

  • 840
  • 3
Джамбазки: Северна Македония няма място в Европейския съюз
© Булфото (архив)

Северна Македония няма място в Европейския съюз. Съпредседателят на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа сигнализира Европейската комисия за пореден целенасочен акт на омразата срещу председателя на сдружение „Иван Михайлов“ в Битоля

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1238

Тази Македония никога в ЕС! Поредна антибългарска, ксенофобска, недопустима, неприемлива политическа репресия над македонски българин, заради неговото българско национално самосъзнание. Вечен срам и позор за „българските“ политици, превили гръб в унизително национално предателство.

Ангел Джамбазки с въпроси до ЕК относно антибългаризма в РСМ

Реакцията на съпредседателя на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа и български представител в Европейския парламент Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО – идва във връзка с информацията, че прокуратурата в Северна Македония е повдигнала обвинения за расизъм и ксенофобия срещу председателя на сдружението „Иван Михайлов“.

Заради недопустимия акт на македонската държава Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО – подаде незабавен сигнал до Европейската комисия с настояване за отговори на въпросите кога Комисията ще предложи да бъдат спрени преговорите със Северна Македония, заради неизпълняване на задълженията относно спазване на човешки права и как ще се реагира на целенасочено преследване на хора, заради тяхното самоопределение?

Това дело, скалъпено и без основание, е част от поредицата действия за сплашване на българите в Северна Македония. Това е лицето на държавната политика спрямо българската общност. Няма и помен от добросъседството и обещанията на управляващите. Напротив - има действия по очерняне и сплашване на всеки, който открито се заяви като българин, изтъква още съпредседателят на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа в писмото си до Европейската комисия.

Припомняме, че българският културен клуб „Иван Михайлов“ официално отвори в Битоля на 16 април 2022 г., а на 4 август мястото беше обискирано. В това време скопските власти придвижиха законодателна инициатива, която е целенасочена атака срещу българските организации и клубове и е приложена само и единствено срещу тях.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
840 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Джамбазки кво е направил

2023.05.04 | 10:54

3
че да заслужи 20 бона в евро заплата, освен да лае като куче, имитира работа
Просто човек

2023.05.04 | 10:41

1
Не си ти този, който решава...
ДА

2023.05.04 | 10:48

2
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини