Ето какво ще обсъждат депутатите през седмицата

  • 02 май 2023 20:15

  • 784
  • 1
Ето какво ще обсъждат депутатите през седмицата
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Парламентът да изслуша утре служебния министър на земеделието Явор ГечевЯвор ГечевЯвор Гечев е роден на 10 юни 1978 г. в Пловдив. По образование е инженер-агроном.   През 2001 г. относно намерението на правителството да отмени наложените ограничения върху достъпа на продукти с произход Украйна, предвижда проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица. 

В предложения дневен ред е включено и изслушване на министъра на правосъдието в служебното правителство Крум ЗарковКрум ЗарковКрум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо относно актуални проблеми в дирекция „Българско гражданство“ към Министерството на правосъдието, свързани с придобиването на българско гражданство. Предвижда се това да бъде първа точка за четвъртък, 4 май. Двете изслушвания на Гечев и на Зарков са по предложение на депутати от „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“.

В петък от 9:00 часа е предвиден блицконтрол, в рамките на който, съгласно парламентарния правилник, министър-председателят и заместниците му отговарят на актуални устни въпроси от народните представители.

След опита за покушение срещу Гешев - премиерът свиква извънредно съвещание

След това, по искане на „БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България“, ще се състои изслушване на вицепремиера по управление на европейските средства Атанас ПекановАтанас ПекановАтанас Пеканов е икономист в Австрийския институт за икономически изследвания (WIFO), във Виена, относно изпълнението на решението на предишното Народно събрание, с което беше задължен Министерският съвет да предприеме действия за изменение на Плана за възстановяване и устойчивост в част енергетика. Миналата седмица Пеканов не можа да се яви в парламента заради командировка извън страната. По същата тема се предлага да бъде изслушан и служебният министър на енергетиката Росен ХристовРосен ХристовРосен Христов е магистър по  международни икономически отношения от Калифорнийския.

В петък е предвиден и редовен парламентарен контрол. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
784 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.05.03 | 07:44

1
Най-скъпо платения цирк започва работа...

Добави коментар

Водещи новини