Божидар Божанов обясни защо го няма в проектокабинета на ПП-ДБ

  • 02 май 2023 13:28

  • 563
  • 0
Божидар Божанов обясни защо го няма в проектокабинета на ПП-ДБ
© Булфото (архив)

Получавам въпроси и виждам спекулации, свързани с отсъствието ми от проектокабинета на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" и искам да обясня това решение. Това написа във Фейсбук Божидар БожановБожидар БожановБожидар Божанов е ИТ експерт и предприемач, основател на компания за информационна сигурност. Има от ДБ.

При този изборен резултат и политически пейзаж, в хипотезата на "правителство на малцинството", сме длъжни да бъдем максимално силни в парламента. Политиките на правителството трябва да бъдат защитавани не само в деня на гласуването му, а постоянно, защото по презумпция няма трайно мнозинство.

ПП-ДБ номинира акад. Николай Денков за премиер, ето кои са другите имена в проектокабинета им

Има и много закони, които спъват електронното управление и трябва да бъдат прокарвани, да бъде търсено мнозинство за всяка важна думичка в тях, а други трябва да бъдат коригирани "в движение". В предния парламент видях колко трудно и колко важно е това.

Фокусът ми винаги е бил върху това да се свърши работа, затова смятам, че в тази сложна политическа ситуация мога да бъда полезен с експертизата си в парламента.

Заставам зад проектокабинета на акад. Денков и конкретно зад номинацията на г-н Йоловски за министър на електронното управление - нямам съмнения, че ще се справи, а и ще му помагам, както мога. Той има експертен профил, бил е заместник-председател на Държавна агенция "Електронно управление" и след това мой заместник-министър и знам, че има нужните визия и опит, а успехът ще зависи от успешната работа между изпълнителната власт и парламента.

Радина Лазарова
563 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини