Политологът Милен Любенов: ПП и ДБ трябва да заявят готови ли са да управляват с ГЕРБ

  • 28 април 2023 14:01

  • 301
  • 0
Политологът Милен Любенов: ПП и ДБ трябва да заявят готови ли са да управляват с ГЕРБ
© Нова нюз

„Ако има редовен кабинет, ще има ротационно председателство. Двете коалиции са се договорили да има ротационно председателство, за да има възможност да се говори за редовен кабинет. Има стъпки, които да се извървят преди да се стигне до редовен кабинет.”. Това заяви политологът проф. Румяна Коларова в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

В студиото бе и политологът доц. Милен Любенов, според когото не се следва политическата логика. „Не разбирам защо ПП иззеха инициативата през последните няколко дни, влизайки в искането на ГЕРБ да предлагат кабинет с втория мандат. Трябва да се търсят други решения, които биха намерили подкрепа”, обяви той. „ПП и ДБ трябва да отговорят на един въпрос – готови ли са да управляват с ГЕРБ. Застанат ли зад обща управленска програма, гласуват ли двете партии в пленарна зала това правителство, това е мнозинството, това е управлението”, каза Милен Любенов.

„Не може да се стигне до разговор за персонален състав без да се стигне до управленска програма”, поясни Коларова. „Всяка подкрепа в парламента се договаря”, изтъкна тя.

Думите й бяха подкрепени и от Любенов - „какъвто и кабинет да се предложи, той трябва да се договори, има си ред”.

Според Коларова двете коалиции могат да изработят обща управленска програма. За нея академик Николай Денков е в позицията да преговаря, не да бъде номиниран. „Възраждане” спъва всички смислени предложения в парламента. Най-добрият формат за редовно правителство, е подкрепено от двете първи коалиции”, допълни тя.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
301 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини