Политологът Ивайло Илиев с коментар кога Борисов ще държи инициативата и копчето за избори

  • 28 април 2023 09:20

  • 505
  • 1
Политологът Ивайло Илиев с коментар кога Борисов ще държи инициативата и копчето за избори
© Булфото (архив)

В последните месеци, над година или две имаме проява на ниска политическа култура. Забравихме какво е политиката като изкуство на компромиса. Тази политическа култура се подкопава от политическия елит. Това заяви пред БНР политологът Ивайло Илиев. Според него ситуацията напомня за нестандартните късметчета, които се правят за новогодишната баница.

Ако в състава на бъдещия кабинет влязат експерти, които са и партийни остриета, това би могло да се възприема като отровна целувка, отбеляза той в предаването "Преди всички".

Бойко Борисов: Кирил и Асен да се дръпнат

Ако ГЕРБ направи компромис да подкрепи правителство с втория мандат, Борисов ще държи инициативата, "копчето за новите избори", при първите грешки на такъв кабинет ще напомня, че това е кабинет на ПП-ДБ, а след няколко месеца работа би могъл и да свали такъв кабинет, коментира Илиев.

Новата коалиция има самочувствието да представи проектосъстав на кабинет с ярки политически фигури. Но постоянно скрепяване на ГЕРБ към ПП и особено към ДБ влияе изключително зле имиджово на новата коалиция, смята политологът.

По думите му, "ако продължаваме в същия дух още няколко седмици, и да има ново управление, и да няма, те неминуемо търпят щети, които няма да са само имиджови, а най-вероятно и електорални, и то съвсем скоро".

И в този парламент има риск всичко рязко да се счупи, посочи Ивайло Илиев.

"Преговорите, които наблюдаваме пред камерите, са отдавна проиграни. Ако това са наистина първите разговори, няма да стигнем доникъде."

Последвайте канала на

505 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
☠️✋Teмeнyжka Пeтkoвa✌️☠️

2023.04.28 | 09:36

1
☞⚡Бoko и Пъпeшa 12 гoдини cъбиpaxa KOМПPOМAТИ c цeцoмoбилитe и ceгa дъpжaт ВCИЧKИ чpeз koмпpoмaтите и гeшeфтypaтa!⚡: tiny.cc/7hc1vz ☞✋Доживотен затвор за канибалите-българоубийци, Циган-Цветан Цветанов и Циган-Бойко Борисов, да чукат камъни за тунела под Шипка милиционеро-болшевишките гадове гнусни!☢️: tiny.cc/j043vz ☞⚡Heзaбaвнo дa ce вkapaт зaд peшeтkитe, дokaтo нe сa дyxнaли в чyжбинa!⚡: tiny.cc/rx43vz

Добави коментар

Водещи новини