Министър Демерджиев: Имахме изключителното желание да помогнем на турския народ и той го видя

  • 27 април 2023 18:40

  • 705
  • 5
Министър Демерджиев: Имахме изключителното желание да помогнем на турския народ и той го видя
© Кадър: БНТ
Слушай новината Слушай новината

Грамотата, която ни бе връчена беше за спасителите. Ние изпратихме един от най-големите екипи в Турция. Те са впечатлени, че в нито един момент не изоставихме Турция, че изпратихме един от най-големите контингенти, изпратихме и много помощ след земетресенията. Един подобен подход създава добросъседски отношение. Те много се развиха през последните месеци. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г. в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Всичко по темата:
Земетресенията в Турция и Сирия 695

Имаше изключително желание да се помогне и турският народ е видял това нещо, допълни той.

„Първото, което направихме преди земетрсението в Турция беше да проверим плановете за действие при бедствие. Установихме, че те са остарели. Същото установихме и при средствата за защита“, призна вътрешният министър.

Реджеп Ердоган връчи почетна грамота на министър Демерджиев

По повод мигрантския поток, министър Демерджиев заяви, че свършеното до момента е изключително доброто взаимодействие с Турция.

„Турция е благодарна, че решихме проблема с километричния трафик на границите. Това се дължи не на намаляване на трафика, а на подобряването на организацията на граничните пунктове. Турците направиха необходимата организация, за да не се увеличи мигрантския поток след земетресенията. Отчитаме 60% по-малко проникнали и задържани на територията на България. Трябва да се изгради интегрирана система за наблюдение на българо-турската граница“, обясни той.

Вътрешният министър бе категоричен, че печелим битката с каналджиите, но има нужда и от помощ. „Ние сме много активни в тази битка. Залавяме много повече мигранти. Апелираме НС да ни помогне, като приеме нужните законопроекти, касаещи каналджийството“, призова Демерджиев.

По отношение на приемането ни в Шенген, силовият министър подчерта, че трябва да се поставят националните приоритети на първо място. „Приемането ни в Шенген е приоритет. Ние извършихме огромна по обем работа в тази посока, сега нека и депутатите да подпомогнат този процес“.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
705 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
worlok

2023.05.23 | 01:27

5
kvo kaza hahaha nestavai smeshen ....
ДЕМИ МУР

2023.04.27 | 22:26

4
ДЕМИ , ХВАНА ЛИ КАНАЛДЖИИ ВЪОБЩЕ , ИЛИ С ДАМАДЖАНЪ СТЕ ОРТАЦИ ПО СМЕТКИ ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ ¿??

2023.04.27 | 21:57

3
То българският народ се нуждае от помощ повече от турския народ.

2023.04.27 | 21:56

2
То българският народ сенуждае от помощ повече от турския народ.

2023.04.27 | 21:32

1
Боклук

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини