Милен Велчев, Мирослав Найденов и Петър Мутафчиев: Възможно ли е управление между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ?

  • 27 април 2023 09:56

  • 960
  • 4
Милен Велчев, Мирослав Найденов и Петър Мутафчиев: Възможно ли е управление между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ?
© Булфото (архив)

ПП-ДБ са готови да представят управленска програма, но настояват да я пишат сами. От ГЕРБ-СДС поставиха времеви ултиматум - най-късно утре да са ясни приоритетите, а до неделя – да има състав и структура на кабинет, както и номинация за премиер. ПП-ДБ обаче все още не са решили дали ще предложат състав на кабинет и министър-председател. 

Възможно ли е управление между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ?

„Шансове за разбирателство все още има при добра воля. Трябва да се загърбят тяснопартийните интереси. И двете страни, които преговарят, ще понесат определени щети сред избирателите си при съвместно управление, но трябва да са с пълното съзнание, че националните интереси изискват това“, каза бившият финансов министър Милен Велчев.

юБорисов към ПП-ДБ: С този подход няма да ги подкрепим за плаващо мнозинство

Според бившия земеделски министър Мирослав Найденов няма как ПП-ДБ да правят управленската програма сами, а трябва дасподелят отговорността с ГЕРБ-СДС.

„След вчерашното им несериозно отношение към предложението за изготвяне на обща управленска програма, съм по-скоро песимист, че нещата ще се доведат до добър край. За да се направи правителство, компромисите трябва да са равнозначни и от двете страни. Може би ПП-ДБ тласка нещата към това ГЕРБ да бъдат принудени да предложат правителство на малцинството и евентуално то да бъде подкрепено от останалите политически сили“, каза Мирослав Найденов.

По думите на бившия транспортен министър Петър Мутафчиев е възможна коалиция на ГЕРБ-СДС с ДПС и ИТН, както и „под прикрита форма“ с БСП. 

Андрей Гюров: Няма да се поддадем на натиск и ултиматуми

„Всичко това ме прави повече песимист, отколкото оптимист, че ще има правителство. Експертно правителство, правителство на разбирателството и т.н. трябва да е подкрепено от едно мнозинство, то трябва да е обединено на база на основни принципи, за които се борят в своите програми. Нормално е първата политическа сила да бъде водеща в този процес“, каза Мутафчиев.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
960 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Няма как да си евpoатлантик и да не бъдеш педepacт

2023.04.27 | 11:59

4
НАПИШETE В ГУГЪЛ "ДОКЛАД НА ИНСПЕКTOPAТА НА ДЪРЖABHИЯ ДЕПAPTAМЕНТ НА САЩ". ИМА ПДФ ФАЙЛ. СПОРЕД ОТЧЕТА НА АМЕРИКАНСКОТО ФИНАНСОВО МИНИСТЕРСТВО НАД ЕДИН МИЛИАРД ДОЛAPA СА ДАДЕНИ ЗА АНТИРУСКА ПPOПАГАHДА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ПЕТ ГОДИНИ. 47,7 МИЛИОНА ДОЛAPA СА НАЛЕТИ В БЪЛГАРИЯ. КОЙ ГИ Е B3ЕЛ?
ха,ха,ха

2023.04.27 | 11:04

2
АКО КАЖАТ ОТ КОЗЯК ,СВАТБА ЩЕ ИМА И ДАЖЕ ЩЕ СИ ДУХАТ ПРЕДИ ТОВА:)))

2023.04.27 | 11:09

3
А бе направо ще си е групов sex. Hahahaha

2023.04.27 | 11:03

1
Платените от САЩ сороски тролове в нашия нет , ни заливат с ЛЪЖИ и ИЗМАМА, така както техните предци 33 години ни мамиха, че живеем добре е щастливо. Лъгаха ни в учебниците, че са ни освободили от турско робство , а защо никой не ги попита и отговора е ясен за да имат излаз на Босфора и Дарданелите. Родината ни и е платила с много злато на американското посолство . После пак ни лъгаха, че са ни освободили от Хитлеро- фашизма и построиха паметници по- високи от тези на Апостола на Свободата ,а САЩ е бил в съюз със същия Хитлер при подялбата на Полша Уважаеми Граждани...Българи , НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТРОЛОВЕТЕ В НЕТА, КОИТО ВИ ТРОВЯТ ВСЕКИ ДЕН за това, че САЩ не е агресор и окупатор . НИКОГА ПОВЕЧЕ АМЕРИКАНСКО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ !!!

Добави коментар

Водещи новини