Веднъж месечно председателят на НС ще събира шефовете на комисии

  • 25 април 2023 12:47

  • 686
  • 3
Веднъж месечно председателят на НС ще събира шефовете на комисии
© Булфото (архив)

Веднъж месечно председателят на парламента ще събира шефовете на постоянните комисии, за да координира дейността им и да бъде осведомяван как се движи работата по законите на комисиите. Това решиха депутатите в комисията за изготвяне на правилник за дейността на Народното събрание.

Предложението бе на шефа на комисията Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС. В него обаче не бе посочено колко често трябва председателят на НС да събира шефовете на постоянните комисии, а само ще трябва да координира работата им. По идея на Гроздан Караджов от "Има такъв народ" текстът не е прецизиран - ще се събират веднъж месечно.

Никола Минчев от "Продължаваме промяната - Демократична България" предложи да има нова спортна комисия. Предложението му обаче не бе прието. Според неговата идеята спортът трябва да се отдели от комисията за децата, младежта и спорта в отделна, а досегашната комисия да се заминава със семейните и демографските политики, информира "24 часа".

Шефът на комисията за правилника от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков обясни, че вече е била постигната договорка да не се създават нови комисии, за да не се "бъркат други математики".

Временната комисия за правилника на парламента ще заседава във вторник

Против новите комисии се изказа и Йордан Цонев от ДПС, който припомни, че преди Народното събрание е работило с едва 14 комисии, а сега са 24.

"Аз смятам, че политиките по отношение на семейството могат да бъдат поне в 4-5 комисии", каза Цонев и в крайна сметка до промяна в комисиите не се стигна.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
686 3

Коментари 3

Добави коментар
ВЪЗРАЖДАНЕ

2023.04.25 | 13:17

1
И КОПЕЙКИН, МОЛИМ ДА НЕ ЦАПАТЕ САЙТА С БОЗА ОТ СОЦА . БЛАГОДАРИМ МНОГО .
Ааахх

2023.04.25 | 15:10

3
Че добре бе ,няма бе , обаче лудниците бяха наполовина пълни по време на БАЕ ТОШЕ. Че да .

2023.04.25 | 13:44

2
ОВЧИ , КОГА ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ДА МИНЕТЕ НА МИНИМАЛНА РАБОТНА ЗАПЛАТА , ТАКА И ТАКА ЗА ДВЕ СТОТИНКИ РАБОТА НЕ СТЕ СВЪРШИЛИ , ПОНЕ ПО-МАЛКО ДА ВИ ПСУВАТ.

Добави коментар

Водещи новини