Борислав Сандов: Все по-трудно изглежда да има кабинет

  • 24 април 2023 21:17

  • 569
  • 7
Борислав Сандов: Все по-трудно изглежда да има кабинет
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Все по-трудно изглежда това да има кабинет. Ние сме в началото на конституционната процедура, а днес президентът обяви, че ще даде по-дълъг срок. Очаквам утрешната среща да бъде единствено за законодателната програма на това НС. Това заяви бившият министър на околната среда и водите Борислав СандовБорислав СандовЗавършил е Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност “География”, и е в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му това е тест дали би могло да има правителство. 

"Дори да седнат колегите ми от "Продължаваме промяната - Демократична България" с ГЕРБ да говорят нещо, свързано с коалиционно споразумение - то би останало на хартия. Предходното НС не свърши това, което беше обещало", посочи Сандов.

България има нужда от редовно правителство, изтъкна той пред Bulgaria ON AIR, "но ако е на всяка цена, не само ще е негативно за партиите, които го направят, но и за страната".

Владислав Панев за бюджета: Служебният кабинет е объркал сметките

"Ще доведе до допълнително обезверяване. Хората, които са готови да изразят своето мнение, не биха имали проблем да отидат още веднъж. Докато не минат местните избори, няма да има по-голяма яснота на възможностите", смята бившият министър на околната среда и водите.

По думите му сметките на партиите могат по-лесно да бъдат удовлетворени от сметките на хората.

"Държавата не е на автопилот. Ако имаме нестабилна коалиция - няма да може да има реформи. Ако гледаме хоризонта, който ще се очертае - то разговорите за правителство могат да усложнят процеса по приемане на ключово важни закони", коментира гостът.

Според него няма формула за стабилно правителство в рамките на това НС.

"Единственият вариант, който е силно компромисен, е такова правителство да протече само в рамките на популизма и наместването на тяснопартийни интереси, би било хартиената коалиция с подкрепата на ИТН. Моето очакване е фокусът да е върху законодателния процес и там да се отличи има ли някакъв вариант за правителство на малцинството", посочи Сандов.

Ако има честен вот, хората ще видят поведението на политиците в НС и кой е най-отговорен, отбеляза гостът.

"България трябва да мине през местните избори, за да има различно разпределение на властта", каза още бившият министър на околната среда и водите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
569 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Красимира

2023.04.30 | 15:21

7
Ами то как да има кабинет като и зелените и ДБ са се заяли като малки деца и искат всичко да става по тяхната. Кой ще иска да прави кабинет с такива хора. Още повече, че те веднъж вече управляваха и за няма и една година изправиха страната направо пред фалит. Даже не искат и да поемат отговорност за действията си.
Елена

2023.04.26 | 21:50

6
Тоя зеленчук защо го пускате да говори изобщо?
Петър

2023.04.25 | 20:48

5
Този го дръжте далече от управлението, че бая поразии направи за кратко време.
ассен

2023.04.25 | 11:14

4
добре че е бобчо да ни отвори очите

2023.04.24 | 23:13

3
Още един помияр

2023.04.24 | 21:38

1
Сандо иди да броиш врабчета, БОКЛУК

2023.04.24 | 21:40

2
Може да брои само до 10 , толкова пръсти има...

Добави коментар

Водещи новини