Председателят на СОС: До края на 2025 година се очаква София да има нова многофункционална спортна зала

  • 24 април 2023 14:37

  • 383
  • 0
Председателят на СОС: До края на 2025 година се очаква София да има нова многофункционална спортна зала
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

До края на 2025 г. в София се очаква да бъде изградена новата многофункционална спортна зала „Слатина“, която ще бъде изграждана с помощта на публично-частно партньорство. На пресконференция председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев съобщи подробности около проекта и обяви, че той ще бъде финансиран от Фонда за устойчиво градско развитие и инвестиция от страна на баскетболния клуб „БУБА Баскет“. 

Залата ще предоставя място за тренировки и спортни прояви, но за определени часове ще бъде отворена и за безплатен спорт за софиянци, стана известно от думите на Георгиев.  

„Даваме алтернатива на децата“, посочи той и подчерта важността на спортната инфраструктура за развитието на града, предаде БТА. 

Шефът на СОС обяви дали ще е кандидатът на ГЕРБ за столичен кмет

Георги Георгиев обяви още, че Столична община е предоставила срочно право на строеж от 30 години, след който срок общината ще стане собственик на спортния обект. 

Терените в спортното съоръжение ще са няколко – две баскетболни игрища на закрито, няколко по малки зали за други спортове, сред които обща физическа подготовка, бокс, борба, йога, пилатес и други. Извън залата също има открити игрища, от които ще бъдат отворени изцяло за свободно ползване от граждани, предвижда проектът. 

Председателят на Столичния общински съвет обяви още, че стойността на проекта е 11 200 000 лева без ДДС. Поставените срокове са седем месеца за проектиране и 24 месеца за изпълнението на обекта. Георгиев припомни още, че има и други четири спортни обекта в столицата, изграждани на база публично-частно партньорство. 

Техническите характеристики на проекта за изграждане на нова спортна зала „Слатина“ представи архитект Бойко Кадинов. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
383 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини