Росен Желязков към украинския си колега: България подкрепя категорично Киев

  • 24 април 2023 14:05

  • 553
  • 4
Росен Желязков към украинския си колега: България подкрепя категорично Киев
© НС
Слушай новината Слушай новината

България ще продължи да подкрепя Украйна категорично с всички инструменти, с които разполага.

Това заяви председателят на Народното събрание Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети на среща с председателя на Върховната Рада на Украйна Руслан Стефанчук. Двамата разговаряха в рамките на Конференцията на председателите на парламенти на държавите членки на Европейския съюз в Прага, Чехия, съобщиха от пресцентъра на НС. България категорично осъжда непровокираната и неоправдана агресия на Русия срещу суверенна и независима Украйна, отбеляза Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети. Той подчерта, че войната на Русия срещу Украйна значително подкопава архитектурата на сигурността на Европа като цяло и сигурността на Черноморските страни в частност.

Председателят на Народното събрание посочи, че отговорът на ЕС на агресията на Русия досега е бил твърд и единен, въпреки че е изисквал много жертви, а бремето е поето от европейските граждани. И все пак, ние сме изправени пред по-голямата отговорност да запазим международния ред, основан на правила, които гарантират нашата сигурност и стабилност, добави Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети. България подкрепя европейската и евроатлантическата перспектива на Украйна, заяви Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети. Споделяме позицията, че агресията и престъпленията на Русия трябва да бъдат осъдени с цялата тежест на международното право и всички военни престъпления трябва да бъдат разследвани, допълни председателят на Народното събрание. 

Депутатите избраха Росен Желязков за председател на 49-ото НС

Председателят на Върховната Рада на Украйна Руслан Стефанчук изрази благодарност за последователната позиция и подкрепата на България за евроатлантическата интеграция на Украйна. Той подчерта, че красноречиво доказателство за това са и приетото от Народното събрание още миналата година решение за оказване на военна и военнотехническа помощ на Украйна и решение на българския парламент, с което се обявява Гладомора за геноцид. Председателят на украинския парламент изрази искрената благодарност на своя народ за помощта, която България му оказва в този труден момент.

Ще продължим да подкрепяме Украйна с всички инструменти, с които разполагаме - икономическа и финансова помощ, политическа подкрепа за международните инициативи на Украйна и ограничителни мерки, но с повишено внимание към неблагоприятните им последици за нашите критични сектори, посочи председателят на Народното събрание. България ще продължи да настоява за постигане на справедлив и траен мир във война, която Украйна не е започнала, и по начин, който ще запази суверенитета и териториалната цялост на страната, заяви Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети. Заедно с нашата подкрепа за Украйна трябва да засилим усилията за справяне с последиците от войната, особено за най-уязвимите страни и за тези, които са стратегически важни за нас, допълни той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
553 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.04.28 | 20:11

4
Тоз Чулязков вече голяма звиздъ ва.
Хохохохохо :)))))))))))))

2023.04.25 | 03:43

3
КАКВО ОЩЕ трябва да им се даде на тия нефелници/некадърници/нескопосници/неспособници та ПОНЕ окончателно да отблъснат руснаците – КАКВО ОЩЕ.......??????? Толкова са трагикомични нашарените с портрети/цитати на Хи*тл*ер и св*асти*ки, че трябва поне едно 100 години да се преподава за тази трагикомедия... Числено предимство 10 към 1 - буквално МИЛИОНИ въоръжени до зъби, апропо с по-добро/модерно оръжие от руснаците ; Безкраен поток от влакови композиции с продоволствия - каквото пожелаят им се дава ; НАПЕЧАТОХА им милиарди, които са повече от ЦЕЛИЯ военен бюджет на Русия, апропо, тия напечатани хартии помпат и световната инфлация - фиата може да го печата 4 - тия Райх колкото си иска, но крави/прасета/кокошки и посеви с пшеница/царевица/ориз - НЕ МОЖЕ... На фона на всичко това, Специалната Военна Операция (такива бяха и Пустинна Буря и Шок и Ужас...) се води НА ТЕХЕН ТЕРЕН - апропо се ГОТВЯТ 8 ГОДИНИ трагикомиците за битка... Абе... ТРАГИКОМЕДИЯ с една дума... Да сте МИЛИОНИ, а да те бият ШЕПА затворници и старци-фермери от Донецк... И да те бият с техника на 60 ГОДИНИ... Грандиозен СРАМ и ПОЗОР за украинците и американците е това - ГРАНДИОЗЕН...

2023.04.24 | 14:39

2
ко?
Георги

2023.04.24 | 14:14

1
Да, тази реч сме я чували вече - от всеки друг политик в Европа. И докато повтаряте едни и същи неща, в глобален мащан настъпват промени и Европа отново ще е последната да реагира. Или поне малките държави в Европа. Останалите когато опре ножа в кокала, веднага действат решително. Само си спомнете как Германия, Франция и Италия затвориха границите си в началото на КОВИД. Ние бием тупаните тук, докато в Западна Европа вече мислят за 15 години напред, но им трябват зли кучета като бившия изтчен блок, които да лалят. Отделно сигурно се крадат чутовни количства пари, докато на нас ни хвърлят прав в очите с тая Украйна. Само дето на обикновения Българин, изобщо не му дреме за Украйна или пък за Русия или пък за ЕС и САЩ.

Добави коментар

Водещи новини