Теменужка Петкова: Ако няма правителство с първия мандат, няма да има и с втория

  • 24 април 2023 08:28

  • 1550
  • 10
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

"Все още нямаме яснота кога ще бъде връчен първият мандат. България има нужда от стабилно редовно правителство. Ако няма правителство с първия мандат, няма да има и с втория. Ние сме първа политическа сила, а не ПП и ДБ. Не виждам да имат и по-добри експерти. Няма причина ние да подкрепим втория мандат."

Това заяви Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в в "Денят започва" по БНТ.

"Повече от всякога имаме нужда от стабилно редовно правителство. Поведението на ПП-ДБ е странно, постоянно повтарят, че имат решение на органите си да не подкрепят правителство на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и да не участват в едно правителство с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, което ние уважаваме. Но в същото време разчитат на подкрепата на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в за втория мандат. Нали разбирате, че това е абсурдна ситуация. Не виждам нито един разумен аргумент, с който да подкрепим ПП-ДБ за втория мандат, а в същото време да не получим тяхната подкрепа за първия мандат. Времената са такива, че истинските политици и държавници трябва да намерят сили да излязат от вътрешнопартийните си интереси. Времената и предизвикателствата са такива и всеки, който не осъзнава всички тези предпоставки и рискове, смятам, че ще загуби. ПП и ДБ няма да станат по-симпатични на своите избиратели, ако доведат страната до шести предсрочни парламентарни избори, които на практика няма да доведат до нищо различно", каза тя.

Депутатът от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в сподели, че трябва всички да се замислят дали Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на е удачен избор за финансов министър. 

"Най-важното е да успеем да направим стабилно правителство. Ще направим всичко необходимо да създадем такова."

Очаква се президентът да връчи първия мандат

Петкова добави, че първите две политически сили са постигнали съгласие за 30 законопроекта. След връчването на мандата ще стартира нормалната процедура за разговори. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1550 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Мария

2023.04.24 | 10:37

8
Браво ! Това са фактите ! Успех за ГЕРБ-СДС С БОЙКО БОРИСОВ !
Рахан

2023.04.24 | 10:55

10
Фактите от корумпираната герблелка донесла ни само бедност корупция и мизерия.

2023.04.24 | 10:47

9
ЗА БОКО ПОВЕЧЕ УСПЕХ НЯМА ДА ИМА! СКОРО САМИ ЩЕ СЕ УБЕДИТЕ!
Хм...

2023.04.24 | 08:49

2
Добре че беше Делян Добрев който единствен от вас отстоява вижданията си и като политик се държи мъжки , инак отдавна да сте станали подлоги на кокорчовчите....

2023.04.24 | 10:19

7
този е болнав и злобен
ZeЛЕвСКИ

2023.04.24 | 09:23

4
СВИКВАЙ ГЕйРБАВ ДРоГАРЮ ТУЛу́П ☭ СИК-аджията КОМУНИСТА ПОЖАРНИКАРа агент "БУДА"-ла☭ ИЗТЕЧЕЧЕ В КАНАЛА ЗАЕДНО С ВАС ПРИСЛУГАТА МУ.. ИДВА РЕДА НА КАСКЕТА ГЕШЕВ........ ОТ ТУК НАТАТЪК ТИКВАТА ШЕ ГЛЕДА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТКЪДЕ ОПАШКАТА НА КОНЯ НА ПАМЕТНИКА, НА ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ.... ИЛИ ОТ ОФИСА НА БАЙ СТАВРИ....МУ-ХА-ХА
ддоган мангала

2023.04.24 | 10:10

6
върви на амйка си в п утката бе тиква
От

2023.04.24 | 09:28

5
Козяк, по-точно Прокопа, нареждат само на ПП-ДБ а и прецеденто се влияе от него. Борисов , макар и да имал хора на Прокопа в правителствата си , не провеждаше неговата политика(на Прокопа) така както му се искаше , та затова експериментираха с уж проектите на Радев-ИТН и ПП+ДБ но не успяха да го изчегъртат, а само да доведат страната до безпрецедентна криза и да утвърдят Борисов и ГЕРБ като незаобиколим фактор в българския политически живот...
Няма как да си евроатлантик и да не си педepacт

2023.04.24 | 09:15

3
ВСИЧКИ ЗНАЕМ, ЧЕ ГЕРБ ЩЕ ПОДКРЕПИ ПРАВИТЕЛСТВО НА ПП-ДГБТ С ВТОРИЯ МАНДАТ, ЗАЩОТО ОТ КОЗЯК ТАКА СА НАРЕДИЛИ.

2023.04.24 | 08:38

1
ТАЗИ ПРОСТА ГРОЗНА ЛЕЛКА НЕ МОЖЕ ДА КАЗВА ЗА ВТОРИЯ МАНДАТ! ДА СИ ГЛЕДА ОПГ ГРОБ!

Добави коментар

Водещи новини