Министър Стоянов участва в групата за отбранителна помощ на Украйна

  • 21 април 2023 16:25

  • 392
  • 1
Министър Стоянов участва в групата за отбранителна помощ на Украйна
© Министерство на отбраната
Слушай новината Слушай новината

Министърът на отбраната Димитър СтояновДимитър СтояновДимитър Стоянов е роден на 28 октомври 1968 г. в Свиленград.   През 1986 г. завършва участва в поредното заседание на контактната група за отбранителната помощ на Украйна, което обсъжда обстановката в страната и предоставянето на международна помощ.

Форумът се проведе днес, 21 април, в Рамщайн, Федерална република Германия. В състава на българската делегация са още началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и заместник-министърът на отбраната Теодора Генчовска. Това съобщиха от Министерство на отбраната. 

Във форума участват министри на отбраната от държави-членки и страни-партньори на НАТО и Европейския съюз и експерти от двете международни организации. Домакин на срещата е секретарят по отбраната на САЩ.

Димитър Стоянов: Няма как да си дадем самолетите МиГ-29, невъзможно е друга държава да ни пази небето

В рамките на форума в Рамщайн министър Стоянов проведе две двустранни срещи. С министъра на отбраната на Кралство Белгия Людивин Дедонде министър Стоянов обсъди военно-техническото сътрудничество между двете държави, възможностите за модернизация на Българската армия и други теми от взаимен интерес в областта на отбраната.

Беше подчертано дългогодишното сътрудничество между България и Кралство Белгия. То ще продължи и на ниво командвания на въоръжените сили на Република България и на Кралство Белгия. 

Министър Стоянов проведе и двустранна среща с полския си колега Мариуш Блашчак. Двамата разговаряха за проектите за модернизация на Българската армия и за развитието на двустранните отношения в областта на отбраната. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
392 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Хохохохох :))))))))))))

2023.04.22 | 05:06

1
КАКВО ОЩЕ трябва да им се даде на тия нефелници/некадърници/нескопосници/неспособници та ПОНЕ окончателно да отблъснат руснаците – КАКВО ОЩЕ.......??????? Толкова са трагикомични нашарените с портрети/цитати на Хи*тл*ер и св*асти*ки, че трябва поне едно 100 години да се преподава за тази трагикомедия... Числено предимство 10 към 1 - буквално МИЛИОНИ въоръжени до зъби, апропо с по-добро/модерно оръжие от руснаците ; Безкраен поток от влакови композиции с продоволствия - каквото пожелаят им се дава ; НАПЕЧАТОХА им милиарди, които са повече от ЦЕЛИЯ военен бюджет на Русия, апропо, тия напечатани хартии помпат и световната инфлация - фиата може да го печата 4 - тия Райх колкото си иска, но крави/прасета/кокошки и посеви с пшеница/царевица/ориз - НЕ МОЖЕ... На фона на всичко това, Специалната Военна Операция (такива бяха и Пустинна Буря и Шок и Ужас...) се води НА ТЕХЕН ТЕРЕН - апропо се ГОТВЯТ 8 ГОДИНИ трагикомиците за битка... Абе... ТРАГИКОМЕДИЯ с една дума... Да сте МИЛИОНИ, а да те бият ШЕПА затворници и старци-фермери от Донецк... И да те бият с техника на 60 ГОДИНИ... Грандиозен СРАМ и ПОЗОР за украинците и американците е това - ГРАНДИОЗЕН...

Добави коментар

Водещи новини