Главният архитект на Варна е отстранен от длъжност

  • 21 април 2023 14:22

  • 1937
  • 4
Главният архитект на Варна е отстранен от длъжност
© Булфото - Портних

Главният архитект на Варна Виктор Бузев е отстранен от длъжност, съобщиха от пресцентъра на Общината

Оставката му бе поискана от кмета Иван ПортнихИван ПортнихИван Николаев Портних e български политик от ПП ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на на 19 април. Тъй като главният архитект не подаде оставка в указания срок, срещу него е образувано дисциплинарно производство и той е отстранен от длъжност, уточняват от пресцентъра.

Портних отговори на партиите, които поискаха оставката му

От общината припомнят, че кметът поиска оставката на Бузев заради опити за незаконосъобразни действия, които водят до обосновани предположения за зависимости. Пример за това са опитите на главния архитект в разрез с вътрешните правила, становищата на юристите и публично обявената в медиите позиция на кмета Иван ПортнихИван ПортнихИван Николаев Портних e български политик от ПП ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на, да подпише разрешенията за поставяне на стотици незаконни бараки в курорта "Златни пясъци".

Други мотиви са липсата на цялостна визия за развитието на града, пасивност по отношение на ключови теми като опазване на паметници на културата, презастрояване в отделни зони, липса на организация при функционирането на Експертния съвет по устройство на територията /ЕСУТ/, за което алармират и браншовите организации, двойни стандарти в работата на ЕСУТ, пасивност по отношение на ключови проекти като Дупката, превръщането на къщата на Антон Новак в музей и други. 

Без да има право главният архитект е подписал разрешителното за поставяне на незаконните преместваеми обекти към ресторант "Хоризонт" в сърцето на Морската градина. Кметът е научил от медиите и за разрешителното за строеж на мястото на баня "Гъбата", допълват от пресцентъра на Община Варна.

Радина Лазарова
1937 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.04.21 | 16:50

4
А ТОЗИ МАЙМУН ОТ СНИМКАТА КОГА ЩЕ СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА!

2023.04.21 | 16:09

3
А докога ще управляват руски граждани в БГ? И агенти под прикритие. Как така Варна има за кмет руски гражданин?
БК

2023.04.21 | 15:38

2
А пари ще връща ли. Да не забрави, че за някои проекти е взел напред - за бъдеще време.

2023.04.21 | 14:58

1
А затвор за престъпление по служба? И конфискация на всичко над заплатата му за последните найсе години.

Добави коментар

Водещи новини