Министър Стоянов се надява Германия да подкрепи българската позиция за вноса на зърно от Украйна на предстоящите обсъждания в ЕС

  • 19 април 2023 13:40

  • 349
  • 0
Министър Стоянов се надява Германия да подкрепи българската позиция за вноса на зърно от Украйна на предстоящите обсъждания в ЕС
© МИ

Служебният министър на икономиката и индустрията Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет постави пред посланика на Федерална република Германия Ирене Планк въпроса за нуждата от общоевропейско решение за вноса на зърно от Украйна и целева европейска помощ за българските производители, съобщиха от Министерството.

Посланик Планк подчерта, че трябва да се намери решение за подкрепа на Украйна, но и да се покаже солидарност към българските фермери. Министър Стоянов представи проблемите, които срещат българските производители заради създадената неравностойна конкуренция с увеличения внос. Той посочи, че се надява Германия да подкрепи българската позиция на предстоящите обсъждания на ниво Европейски съюз.

"Виждаме, че това е въпрос, който е важен за редица държави и европейската солидарност означава да се намери адекватен общ отговор, отчитайки интересите на страните членки", подчерта Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет. Той поясни, че наред с предприемането на конкретни действия, България ще продължи и активния диалог с Европейската комисия за намиране на общо решение.

 

Гълъб Донев: Оставаме солидарни с Украйна, но забраняваме вноса на храни оттам

Последвайте канала на

Радина Лазарова
349 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини