Румен Петков обясни защо е била ниска избирателната активност

  • 18 април 2023 13:55

  • 702
  • 6
Румен Петков обясни защо е била ниска избирателната активност
© Bulphoto/архив
Слушай новината Слушай новината

Отровената атмосфера, която извира от Народното събрание, и залива обществото, е основната причина за ниската избирателна активност. Това коментира днес на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Плевен лидерът на политическа партия (ПП) АБВАБВАлтернатива за българско възраждане, широко известна със съкращението АБВ, е лявоцентристка Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в

По думите му последните парламенти са непредставителни, защото 60 процента от избирателите не са отишли до урните, а друга сериозна група са гласували с "Не подкрепям никого". "Нелегитимността на парламента е една от причините хората съзнателно да решат да не участват в изборите", смята Петков. 

Пред медиите в Плевен той каза още, че през март в Сената на Съединените американски щати (САЩ) е внесен законопроект под наименованието "Закон за сигурността в Черно море от 2023 г.". От АБВАБВАлтернатива за българско възраждане, широко известна със съкращението АБВ, е лявоцентристка са се опитвали да поставят на няколко пъти публично въпроса за този законопроект, но "нито една от политическите сили не желае да види този текст". Според лидера на АБВАБВАлтернатива за българско възраждане, широко известна със съкращението АБВ, е лявоцентристка целият текст на законопроекта "заслужава сериозно внимание", но той посочи "скандалните" според него части. 

По думите на Петков от текстове във въпросния законопроект става ясно, че САЩ са заинтересовани войната в Европа да продължи, но целят да ограничат нейното териториално разпространяване. Смущаващо, според него е, че в документа е записано, че Русия има брутална история на използването на глада като оръжие и трябва да бъде спряна, както и че се говори за укрепване на подкрепата на САЩ за енергийната сигурност на региона и интеграцията с Европа и намаляване на тяхната зависимост от Русия и т.н. 

"Смятам, че е проблем за държавата ни, че "Левицата!" не е в парламента, за да може тя да се противопостави срещу подобен род набези, интервенции и агресия", коментира Петков. 

Най-добрият резултат на Коалиция "Левицата!" от предсрочните парламентарни избори в страната е постигнат в Плевенска област, съобщи водачът на листата за 15-ти МИР – Плевен Иван Мандински. Той добави, че е започнала подготовка и издигане на кандидати за участие в местните избори тази есен, информира още БТА. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
702 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
избирател

2023.04.18 | 19:44

6
Ами не във всяка секция имаше шадраван за пикаене!

2023.04.18 | 15:18

5
Мочльо

2023.04.18 | 15:09

4
Защото той и Р.Овч. не са били в списъците с кандидат-депутати. Червени престъпници.

2023.04.18 | 14:13

2
ЗАКОНОПРОЕКТА Е В КОНГРЕСА НА САЩ, ГЕРБ КАКВО МОГАТ ДА НАПРАВЯТ С ИТН И ВЪЗРАЖДАНЕ? САМО ДА СЕ ПЕНЯВЯТ.
Ббб

2023.04.18 | 14:18

3
Боклук делото айран Болшевишки сгент Ти трябваше да си в Отвора Гешев какво чака

2023.04.18 | 14:08

1
АБВ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПУСНАТО НА ДЪНОТО НА ЧЕРНО МОРЕ

Добави коментар

Водещи новини