Мартин Димитров: Този парламент да не се разпуска, докато не приеме Бюджет 2023

  • 13 април 2023 14:28

  • 916
  • 6
Мартин Димитров: Този парламент да не се разпуска, докато не приеме Бюджет 2023
© Фейсбук
Слушай новината Слушай новината

Трябва да приемем бюджет с нисък дефицит и без увеличение на данъците, който да гарантира стабилното изплащане на пенсиите. Това заяви пред БНР Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на от коалиция "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" - "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от".

"Това трябва да се отдели от процеса по съставянето на правителство. Да си кажем, че докато този парламент не приеме бюджет за 2023 година, няма да се разпусне.

Преговорите за съставяне на правителство да вървят отделно. Трябва да направим джентълменско споразумение на всички партии, без ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател, и да приемем бюджет за тази година на всяка цена. Този парламент трябва да продължи да работи, като минимум, до решаването на този въпрос по категоричен начин".

Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на обясни, че вчера коалицията му е направила единственото конструктивно предложение - да има ротационен председател-от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ПП-ДБ.

"Да се сменя на два месеца. Такава практика е наложена в ЕП. Когато няма очевидно мнозинство, тогава се взимат подобни компромисни решения. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в свали редовно правителство, без да има план да състави свое. Нямат силата да направят такова. Сега нямат мнозинство да излъчат председател, а отхвърлят нашето предложение. Други предложения няма. Това е начинът да заработи бързо парламента. Важно е да се правят конструктивни предложения".

Правилникът на парламента се гласува от депутатите и може да бъде избрано всякакъв тип председателство, обясни той.

"Единственото конструктивно решение да заработи парламента е на ПП-ДБ. Останалите политически сили имат два варианта-или да примат нашето, или да измислят тяхно". Димитров призова да се намери решение или ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в да си намерят друго мнозинство.

"Те имат мнозинство с ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Миналият път си избраха Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко за председател. Заедно върнаха хартиените бюлетини. Те събират тези гласове всеки път, когато има нужда. Важно е парламентът да заработи. През следващите три месеца ни чака много работа. Още днес е редно и правилно да бъде избран председател на НС. Ако очаквате да подкрепим председател на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, без дори да ни е искана подкрепа и да са водени разговори, както се прави, това противоречи на всички правила на европейската политика".

Предложението на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, ако не бъде излъчено редовно правителство, парламентът да гласува служебното правителство, Димитров определи като признание за близките отношения между Борисов и Радев.

"Те свалиха заедно последното редовно избрано правителство. Това не е добър вариант. Кабинетът, съставен от Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, е от хора, които трудно се справят със съответните области. Не виждам каква би била ползата точно те да продължат да изпълняват тези задължения".

Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на посочи, че Планът за възстановяване, Шенген и еврозоната са изключителни приоритети за коалицията ПП-ДБ. "Ние ще работим по тях, независимо какво е правителството".

Той каза още ,че ако ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в не успее да направи правителство, ПП-ДБ ще предложи такова. Димитров призна, че внесените подписи за провеждане на референдум срещу еврото го притесняват.

"Решението е да има информационна кампания. Служебното правителство не се справя в много важни сфери. Нямаше такава кампания. Решението не е да се търсят безпринципни съглашателства".

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
916 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2023.04.13 | 21:29

6
Митинг пред парламента ли е имало?А,бе ей медиите € Защо мълчите ,бе?

2023.04.13 | 18:45

5
Само толкова можете.

2023.04.13 | 16:35

4
Правилно и веднага след това, кой откъде е!

2023.04.13 | 16:32

3
тоя пак ли е в парламента, никаква полза от него
толкова е гнусен този

2023.04.13 | 15:09

2
като всичката п@плач събрана в продай бг

2023.04.13 | 15:07

1
Говньо

Добави коментар

Водещи новини