Карадайъ: Първите две партии могат да сформират кабинет и да излезем от политическата криза

  • 13 април 2023 10:52

  • 717
  • 3
© Novini.bg

В това Народно събрание имаме нещо, което е по-различно от предишните, а именно – волята за разговори, като ние се надяваме тези разговори да прераснат в конструктивен диалог за сформиране на мнозинство, което да излъчи редовен кабинет, за да се излезе от политическата криза. Това коментира пред медии в парламента лидерът на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,.

Той добави, че от ГЕРБ вече са провели срещи с ПП-ДБ и с БСП, а сега и с ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, като се очакват разговори и с представителите на "Има такъв народ".

Положителното е, че има разговори. Ние от Движението за права и свободи винаги сме били диалогични, изтъкна Карадайъ.

Мустафа Карадайъ: Ще има председател на НС, ако партиите проявят разум

По думите му двете политически формации в сегашния парламент могат да сформират мнозинство.

В това НС евроатлантическите формации, на база ценности и принципи, могат да сформират конституционно мнозинство, защото съдебната реформа минава през промени в Конституцията, каквото е и становището на Венецианската комисия, подчерта лидерът на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с.

Той припомни на журналистите, че от партията са разписали проект за промени в основния закон, който са го раздали на всички парламентарни групи.

„Така че има една основа, на която можем да водим разговори и по тази тема. Разговорите не са приключили”, отбеляза Карадайъ и уточни, че ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с също предвижда срещи с парламентарните формации.

На въпрос какво мисли за ротационно председателство на парламента, Карадайъ отвърна, че това "не е сериозно". Идеята беше лансирана вчера от съпредседателя на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

Последвайте канала на

Владимир Василев
717 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.04.13 | 14:11

3
Кара свестните хора никога несе съюзяват стакива,сещаш се.
ддоган мангала

2023.04.13 | 11:23

2
мангала пак в нс
Ха, ха, ха

2023.04.13 | 11:20

1
Иска му се на турчолята. Я да си гледа майка Турция, и да не се меси във България.

Добави коментар

Водещи новини