Атанас Атанасов: Конструктивни сме, но подкрепа се търси, а не се носи на тепсия

  • 13 април 2023 08:08

  • 1185
  • 10
© Кадър - Нова телевизия

Трябва да заопочне да работи парламента, защото това е много важно за отпушването на политическата криза у нас. ГЕРБ имат резервно мнозинство. В политиката има основно правило, а то е, че подкрепата се търси, не се дава на тепсия. Никой не ни е търсил за подобно нещо. Това заяви съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Атанас АтанасовАтанас АтанасовАтанас Атанасов завършва езикова гимназия в Хасково като един от отличниците на випуска. Има в ефира на Нова телевизия. 

"Бойко Борисов най-много пречи, за да се случат нещата. Вчера след председателска среща от ГЕРБ чуха най-накрая какво имах да им кажа. Нашето предложение за ротация не е отхвърлено, а от ГЕРБ обещаха да го обмислят и ще видим какво ще кажат днес. Ние сме конструктивна политическа сила и сме загрижени за това, което се случва в България. Независимо от грозната кампания, водена от ГЕРБ към нас, то ние си даваме сметка, че ни трябва компромис", смята той. 

"Конструктивни сме и искаме държавата да работи, затова предложихме този принцип. Ние знаехме какво ще стане на първото заседание. Няма нищо противоконституционно. Избира се, да кажем Росен Димитров, а другото е джентълментско споразумение пред хората", каза още ген. Атанасов. 

Кирил Петков: Надявам се другата седмица да излъчим председател на НС на ротационен принцип

"Най-ярката връзка между задкулисието и политическият живот у нас се казва Бойко Борисов. Няма как Борисов да кадрува наше правителство", категоричен е Атанасов. 

По думите му е нужно  редовно правителство, за да се спре тази безконтролна служебна власт и президентът трябва да се прибира в Президентството. 

"Може да се потърси формула министрите да са чисти експерти. Аз съм "за" за мирното съвместно съществуване, което предлагат от ГЕРБ, но не можем да забрави последните 12 години и корупционните схеми. Ние не сме съгласни Борисов да определя персоналният съства на правителството, той го е правил през последните 12 години и като започнем от Мишо Бирата знам какво се върши", обясни той. 

Попитан дали са готови на компромиси, които да не доведат до избори, Атанасов заяви, че те не искат нови избори, но не може да се правят компромиси на всяка цена. 

"Не мога да приема нищо предложено от Борисов, в моята глава е така, че дори и да предложи нещо позитивно този човек, то аз не мога да го повярвам", отсече съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ. 

По думите му от ГЕРБ са изградили в местната власт такава номенклатура, която е подобна на тази на БКП. 

"Коалицията ни е стабилна, сплотена и с ясна позиция. Ние сме възпитани хора, един кадър стана много коментиран, а в него няма нищо", каза още той по повод снимаката на здрависване между Бойко Борисов и Христо Иванов. 

Ако ни поканят на среща - отиваме, защото диалог трябва да има, каза Атанасов. 

Ние искаме промяна, не се водят тайни преговори, но не можем да се съгласим на правителство, което е кадрувано от Борисов, категоричен бе той. 

Последвайте канала на

Калина Христова
1185 10

Коментари 10

Добави коментар
aaa

2023.04.13 | 10:55

10
звучи ми като дайте ми парииии !!!!!!
Ти си БЕЗРОДНИк

2023.04.13 | 09:47

9
МАРШ ОТ ТАМ .

2023.04.13 | 09:42

8
Другият кретен
генерал

2023.04.13 | 09:36

7
генерал гном, бившо комунде. сега си продава алчния гъз на америка за бг
Гном

2023.04.13 | 09:33

6
Чакаме офертата значи!

2023.04.13 | 09:31

5
Аз мислех, че Киро е зле но тоя бил много по зле от него. Слушах го внимателно и не чух нищо смислено, само Бойко та Бойко. Няма как тая коалиция да оцелее, ръководителите и са трагедия.
Жалък

2023.04.13 | 09:24

4
Кадрувано от борисов??? Ей голям тъпак е този .Нали ще е общо правителство уж Нали и вие ще го избирате .Нали преговаряте Как ще кадрува ББ ?? Това няма да е чисто Герб правителство Гномеее...
Тя

2023.04.13 | 09:22

3
Този комунистически следовател е промяната на държавата ни

2023.04.13 | 09:19

2
ГНОМ
666

2023.04.13 | 09:05

1
Жужанка!

Добави коментар

Водещи новини