Премиерът: Възможната формула е сформиране на устойчиво мнозинство

  • 12 април 2023 09:48

  • 251
  • 1
Премиерът: Възможната формула е сформиране на устойчиво мнозинство
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Народното събрание трявба да сформира устойчиво мнозинство, което да излъчи редовно правителство. Това коментира служебният премиер Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. пред журналисти. 

Друга важна задача е да твори законите. Служебното правителство има готовност, след като бъде избран председател на парламента, да внесе над 12 законорпоекта свързани с важни сфери от обществения и икономически живот. Не само, за да получим европейски средства, но и да направим реформи, които така или иначе не са се случили до този момента, посочи премиерът. 

От август започнахме да решаваме кризите, които валяха една след друга. Ситуацията в страната е спокойна. Всички проблеми, които възникват се решават. Ние сме правителство на действието. На дневен ред стои работата на Народното събрание, избора на председател, сформиране на комиси, заяви още Донев. 

Иван Гешев: Случващото се в последните две години е обидно за народа

По думите му до края на април служебното правителство има задача да внесе бюджета за тази година в Народното събрание

Той коментира и предложението на Бойко Борисов служебни министри да се включат в редовен кабинет.

Всеки един от министрите в лично качество може да се съгласява или не. Всеки е свободен в оценките си дали ще може да се справи с отговорността. Възможната формула е сформиране на устойчиво мнозинство, което да решава най-наболелите проблеми на българските граждани, отбеляза още Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София..

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
251 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Емѝ...

2023.04.12 | 11:12

1
Как се е изказало ЗКПЧ-то, не му ли пречи тоя руски кyp в устата?

Добави коментар

Водещи новини