БСП разкриха ходовете си за гласуване за председател на Народното събрание

  • 12 април 2023 08:21

  • 2215
  • 4
БСП разкриха ходовете си за гласуване за председател на Народното събрание
© Булфото (архив)

БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е ще гласува с "въздържал се" на вота за председател на Народно събрание. 

Това разкри пред БТВ Борислав Гуцанов от левицата. 

Кандидатите засега са Росен Желязков от ГЕРБ-СДС и Петър Петров от "Възраждане". По традиция социалистите номинираха Кристиян Вигенин, но днес те няма да го издигнат. От "Продължаваме промяната - Демократична България" няма да издигнат кандидат, но по неофициална информация няма да подкрепят номинацията на ГЕРБ.

От ПП-ДБ не са решили ще издигат ли свой кандидат за председател на НС

„По време на самата кампания се коментираше, че има разговори между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Възможно е и това да е причината за мълчанието сега. Ние нямаме разговори с ГЕБ. Днешният ден трябва да приключи с избор на председател на Народното събрание и едва тогава може да се коментира какво и как да стане за бъдещо управление на страната ни“, посочи той.

„БСП ще се въздържи в тази ситуация – това е нашето решение на Изпълнителното бюро и в парламентарната група. Ще гласуваме с „въздържал се“. Така редно, нормално и етично", заяви Гуцанов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2215 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Емѝ...

2023.04.12 | 10:54

3
хидроцефалът е добър символ на герб - нема мозък, нема акъл, само уста да яде и задник да сере. и устата и задника са в едно.
Еми

2023.04.12 | 14:49

4
Измисли нещо сам бе русофилистичен психопате. оня ден научи ново поняитие от мен и днес ни в клин ни в ръкав пак се.реш редките си болшевишки л.айна. От хидроцефалия страда стария изклапан к.ур Лавров, скапан бесепе.дерастки олифофренЕ!
избирател

2023.04.12 | 10:43

2
бсп НЕ СЪЩЕСТВУВА. партията на болшевишките крадци-милионери и мултимилионери има само задкулисни ходове. В НС са НИКОИ вече, а в следващото са АУТ завинаги!
Гуцанов - етично?????!!!!!

2023.04.12 | 10:33

1
Ей, гуциииии...

Добави коментар

Водещи новини