Герджиков: Няма пречка в коалиция с ГЕРБ да видим БСП, ДПС, а защо не и ИТН

  • 11 април 2023 11:21

  • 2610
  • 31
Герджиков: Няма пречка в коалиция с ГЕРБ да видим БСП, ДПС, а защо не и ИТН
© Булфото (архив)

ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в е подал ръка към всички политически сили и тя ще бъде поета от поне две от формациите - няма пречка до ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в да застанат БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, а защо не и ИТН. Единствено "Възраждане" изповядват политическа религия, различна от тази на другите. Вторият мандат е много малко вероятно да успее, смятам, че още първият ще успее. Това каза за "Твоят ден" председателят на 39-тото Народното събрание и бивш служебен премиер проф. Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то.

"Няма да се повтори това, което видяхме в предния парламент що се отнася до процедурата за избор на председател на парламента - този път лесно ще бъде избран. Депутатите са си взели бележка и са разбрали, че няма смисъл да губят три дни ценно парламентарно време за избор на една неконфликтна фигура", коментира той. И допълни, че сегашната редакция на Изборния кодекс е била неуспешна.

Икономистът и бивш депутат от "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" Мика Зайкова смята, че правителство на малцинството може да има в развити демокрации, където хората са свикнали да говорят помежду си и поставят интересите на обществото над техните лични. Ще имаме същите затруднения при избора на председател на НС. Вежди Рашидов е единствената компромисна фигура - не само ще бъде откриващ доайен, но и председател. Дано не се загубят отново три дни при избора му", каза тя.

Експерти: ГЕРБ-СДС ще направи усилие и ще се обърне към партиите

По думите ѝ ИТН може да има само контролна и подкрепяща роля. "Няма да останат незабелязани в този парламент. Ключът се намира в ръцете на Корнелия Нинова. ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с имат твърда евроатлантическа позиция и помогнаха за вкарването на България в ЕС. Депутатите отново да прочетат и преосмислят надписа на Народното събрание и да мислят за интересите на хората", призова Зайкова.

И разкри, че е искала да даде път на младите, затова е била по-назад в листите на ИТН.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2610 31

Свързани новини

Коментари 31

Добави коментар
Гоги

2023.04.12 | 12:47

31
Гляма дрисня е тоя Герджиков

2023.04.11 | 14:18

30
Платените от Кремъл руски тролове в нашия нет , ни заливат с ЛЪЖИ и ИЗМАМА, така както техните предци 50 години ни мамиха, че живеем добре е щастливо. Лъгаха ни в учебниците, че са ни освободили от турско робство , а защо никой не ги попита и отговора е ясен за да имат излаз на Босфора и Дарданелите. Родината ни и е платила с много злато на русите . После пак ни лъгаха, че са ни освободили от Хитлеро- фашизма и построиха паметници по- високи от тези на Апостола на Свободата ,а СССР е бил в съюз със същия Хитлер при подялбата на Полша Уважаеми Граждани...Българи , НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТРОЛОВЕТЕ В НЕТА, КОИТО ВИ ТРОВЯТ ВСЕКИ ДЕН за това, че Русия не е агресор и окупатор . НИКОГА ПОВЕЧЕ РУСКО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ !!!

2023.04.11 | 14:13

29
Ако ПП ДБ не направат правителство,българия ще ври и гори.
М. Иванов

2023.04.11 | 14:09

27
Дърт глупак

2023.04.11 | 13:51

26
ГЕРДЖИК ,КАЖИ НАПРАВО ХАРТИЕНАТА КОАЛИЦИЯ. ЗАТОВА ИМА 45000 НЕВАЛИДНИ БЮЛЕТИНИ!

2023.04.11 | 13:45

25
abre bokluk ne e izvestno za bsp i itn no ako biahte vlazli vie zadaljitelno shtiahte da ste sas prestapnicite ot grob

2023.04.11 | 13:42

24
ГЕРДЖИК, АКО СТАНАТ ПАТЕРИЦА НА ГЕРБ,НА ДРУГИТЕ ИЗБОРИ ВЪЗРАЖДАНЕ ЩЕ СА ПЪРВИ И С МНОЗИНСТВО,ЗНАИТЕ ДОБРЕ.

2023.04.11 | 13:39

23
Маматимръсна чики..джия дол. Ен

2023.04.11 | 13:38

22
единствената работа на шибаните политици и дрЪскачи е да плямпат.....

Добави коментар

Водещи новини