Демерджиев: Всички партии купуват гласове, но срещу две политически сили са получени най-много сигнали

  • 11 април 2023 09:48

  • 1993
  • 10
Демерджиев: Всички партии купуват гласове, но срещу две политически сили са получени най-много сигнали
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Позата и ролята на жертва не подхождат нито на главния прокурор, нито на министъра на вътрешните работи, нито на служителите на МВР. Това заяви вътрешният министър Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г. пред БНР.

Той коментира съобщението на Прокуратурата, че при извършени следствени действия в имоти на обвиняеми лица е открит списък с имена на магистрати – следователи, прокурори и съдии, обект на заплахи.

„Наши служители ежедневно са под заплаха. За голяма част от тях има и оперативна информация,че съществува реална опасност за живота и здравето им. Работата им е такава, че неизбежно води до сблъсък с подземния свят. Имаме протоколи за действие. Не може да всяваме паника. Не е приемливо хората, които са призвани да защитават обществото, да излязат и да кажат, че са жертви“, посочи Демерджиев.

Министърът утчони, че не слуша записи. „Не е коректно да се вадят и показват записи на части. През годините сме виждали такива случаи. Резултатите не бяха положителни и не се стигна до осъдителни присъди“.

Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г. заяви, че работи като човек, който няма да си тръгне. „Не защото смятам, че няма да си тръгна, а защото това е правилната позиция. Ако мислиш, че си тръгваш утре, не можеш да направиш нищо съществено. Има много работа в МВР. Готов съм да си тръгна утре, ако се сформира редовен кабинет“, добави още той. 

Вътрешният министър смята, че в МВР са се справили добре с изборите: "Дори по-добре, отколкото на предходните. Въпреки че предизвикателствата, пред които бяхме изправени, бяха много повече с връщането на хартиената бюлетина. Предупредих още, когато се гласуваше тази поправка в Изборния кодекс, че ще има повече опити да се манипулира вота. Ние обаче отговорихме подобаващо“ 

По думите му е била засилена оперативната работа, посочи той. „151 съдебни производства. Цифрите говорят сами. Те са работени съвместно с Прокуратурата. Не са по неотложност. Малък процент от производствата могат да бъдат прекратени, защото са съгласувани. Очаквам голяма част от тях да завършат с осъдителни съдебни актове“, коментира още министър Демерджиев. 

Той посочи, че всички партии купуват гласове, но срещу две политически сили-ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, са получени най-много сигнали. 

Вътрешният министър: С връщането на хартиената бюлетина се увеличиха опитите за манипулация на вота

"Не мога да ги наредя като първа и втора. Имаше сигнали, че една партия купува за друга. Очевиден е стремежът да се вкарат в парламента удобни патерици. Изборите, от гледна точка на ръководеното от мен министерство, бяха честни. Манипулираният вот достигна до пренебрежимо малки размери и не може да повлияе съществено. Имаше протокол за действие при бомбена заплаха от 2013 година, но той не се познаваше от никого. Наложи се да го преработим. Ние не сме вменили никакви задължения на учителите, запазили сме тази част протокола от 2013 г. МВР поема отговорност и освобождава от такава директорите на училища. Ако оставим те да решават дали да бъдат евакуирани децата, ще бъде сериозно разстроен учебният процес. Протоколът, който приехме, не касае само училищата", обясни още Демерджиев.

„Ако възникне необходимост, ние сме готови да го преработим за специфичен тип сгради. Внимателно следим летищата. При получаване на имейл със заплаха за бомба, трябва да се подаде сигнал на телефон 112 или в МВР. Прави се възможното да се запази имейла. При първоначалния оглед се търсят непознати предмети. През това време пристигат полицейските органи и започват те да проверяват. Децата продължават да учат", каза още вътрешният министър. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1993 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Pink

2023.04.11 | 11:35

10
Ти каква грешка си на природата

2023.04.11 | 11:32

9
защото клюкарите доносниците без доказателства са от ПП и вие им изиграхте цирка. Посочените/набедените партии защо имат повече гласове ? Приносът не е ли в "натиска" негласно популяризиране / рекламка

2023.04.11 | 10:37

8
Иване ти си най виновен,ще одговаряш един ден.

2023.04.11 | 10:37

7
Герб и дпс трябва да бъдат премахнати и вдички в затвора.Теса ненаситни.
БЪЛГАРСКИ Б О К ЛУК

2023.04.11 | 10:26

6
ОТ РАТАИ И ПРОСТИ ТУТКИ!
ИНДИАНЦИТЕ

2023.04.11 | 10:24

5
СА У ГЕРМАНИЯ, ЗНАЧИ ТЪПИТЕ ПРОСТИ ТУТКИ СТЕ ВИЕ ГЯУРИТЕ :)
sss

2023.04.11 | 10:06

4
Това го знае всяко хлапе,че герб купуват,обаче в чужбина немогат да купят
Хм...

2023.04.11 | 10:05

3
Естествено че ще са ГЕРБ и ДПС .Те са единствените устойчиви партии запазващи непокътнати електоралните нагласи към тях и дори печелещи нови привърженици въпреки репресиите през годините. Те са най-неудобните за болшевико-оригархичната мафия която въпреки огромния натиск от медии и капитали не успява да ги отстрани от политическата сцена.
Хм...

2023.04.11 | 10:05

2
Естествено че ще са ГЕРБ и ДПС .Те са единствените устойчиви партии запазващи непокътнати електоралните нагласи към тях и дори печелещи нови привърженици въпреки репресиите през годините. Те са най-неудобните за болшевико-оригархичната мафия която въпреки огромния натиск от медии и капитали не успява да ги отстрани от политическата сцена.
Гочу

2023.04.11 | 10:00

1
Сийменско шили!

Добави коментар

Водещи новини